Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. november 20. 14:45 | Csaba Steffel

Brokkoli és szűz, avagy előttem az asztalom

Van egy csoport a fészen, ahol az Admin -Limara- minden nap felteszi a kérdést, hogy mit eszünk ma? Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat, és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami…, és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se teketóriáztam vele sokat – írta az őrülten jó ételek tudója.

Brokkolis szűzragu, Kép: Steffel Csaba

Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A brokkolit rózsáit kis darabkákra szedjük, és forrásban lévő, sós vízben 3-5 percig főzzük, majd egyből „jeges” vízben lehűtjük, tehát blansírozzuk. (A szárát kidobhatjuk, félretehetjük krémlevesnek, odaadhatjuk az aprójószágnak, vagy! ahogy én tettem, a külső, zavaró, fás részét lehámoztam, a többit pedig kis darabkákra vágva, a hússal együtt pirítottam.)

A letisztított szűzpecsenyét felcsíkozzuk, és egy serpenyőben (a brokkoliszárral együtt) elkezdjük pirítani; amíg pirul, a fokhagymát is vékony csíkocskákra vágjuk. Amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, pár pillanat múlva – amikor a fokhagyma kezd illatozni, de még nem égetjük meg(!), felöntjük a borral és kiforraljuk. Aztán beleszórjuk a brokkoli rózsákat, hozzáöntjük a tejszínt; szép lassan összeforraljuk. A csemegehagymát felkarikázzuk, és az utolsó pillanatokban a raguhoz keverjük. A közben kifőzött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!

Őrülten jó branzino filé franciásan
Szerencsém volt a minap, az egyik boltban csodálatos branzino filét, találtam, a zöldséges részlegen pedig formás kis édeskömények mosolyogtak rám – mesélte el sztoriját az őrülten jó étkek tudora. Branzino, édeskömény, borsó, szeretet – mindössze ennyi kell a következő fogáshoz. Steffel Csaba mégis úgy érezte, valami nevet kell adnia néki, ezért, és mivel először a nagy Pepin bácsinál találkoztam ezzel, vagy legalábbis ilyesmi körettel, na meg aztán vajat is adtam hozzá rendesen – franciásnak kereszteltem.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!