Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 21. 12:00 | Kandikó Éva

Borzas Kata

Klasszikus családi recept, minden háztartásban ismerik ezt a receptet, vagy ehhez nagyon hasonlót. A jó házi baracklekvár csodákat tesz az egyszerű omlós tésztával.

Borzas Kata, Kép: flickr.com

Kép: flickr.com

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
3 tojássárgája
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
csipet só
fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
egy citrom lereszelt héja
3 ek baracklekvár
20 dkg darált dió
fél dl rum

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 1/3 részét félreteszem, a többit kinyújtom és egy kb. 20y30 cm-es tepsit kibélelek vele. A tepsit vajazzuk és lisztezzük, mielőtt a tésztát belefektetjük.
Verjük fel a tojásfehérjét a porcukorral, majd óvatosan keverjük bele a lekvárt, rumot, diót és citromhéjat. Ezt a masszát simítsuk rá a tésztára, majd az 1/3 rész tésztát nagylyukú reszelőn reszeljük a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük, nagyjából 30 perc alatt készül el.

15 perces banános krémes – sütés nélkül
Vaníliás puding, háztartási keksz és banán az alapanyaga ennek a fantasztikus gyorsasággal elkészíthető hamis krémesnek. Nemcsak az íze, de a látványa is megédesítheti a vasárnapunkat.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, desszert, körte, süti

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!