Facebook hozzászólás
352

Borjútekercsek fehérboros mártásban

Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!

Hozzávalók:

6 szelet borjúcomb,

6 szelet bacon,

6 szelet sajt (ízlés szerint),

2 deci száraz minőségi fehérbor,

6 mogyoróhagyma,

4 evőkanál olívaolaj,

só, őrölt feketebors.

Elkészítése:

a hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont és sajtot teszünk (vigyázva, hogy ne lógjanak ki). Feltekerjük, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Egy serpenyőben az olajon hirtelen megpirítjuk a tekercsek minden oldalát, majd kiszedjük őket, és a visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat. Visszarakjuk a roládokat a hagymás olajba, felöntjük a borral, és 30-35 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, a tekercseket tálra tesszük, melléöntjük a hagymás-boros mártást. Főtt burgonyával kínáljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!