Facebook hozzászólás
689

Bolognai töltött cukkini zöldséges túróval

A bolognai szósz rettenetesen sok sokféle ételhez illik, és ez azért egyáltalán nem rettenetes! Ez a fogás viszonylag gyorsan elkészíthető, alacsony a zsírtartalma, vitaminokban gazdag, húsos is, zöldséges is. Igazi nyár eleji finomság ezzel a zöldfűszeres túróval.

Kép: nőivilág

Hozzávalók (4 személyre)
4 mogyoróhagyma
4-6 gerezd fokhagyma
30 deka zeller
4 cukkini
4 teáskanál olaj
50 deka darált hús
2 paradicsomszósz-konzerv
só, bors, cukor
20 deka sárga koktélparadi-
csom (vagy normál paradicsom)
8 szál petrezselyemlevél
20 szál snidling
30 deka zsírszegény túró
só, szurokfű (oregano), bors
ízlés szerint

Elkészítése
Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és kevés olajon pirítsuk meg. A megtisztított zellert vágjuk apró kockákra, és tegyük a piruló hagyma mellé. A cukkinit mossuk meg, vágjuk félbe, és vájjuk ki a belsejét, amit adjunk a piruló hagymához. Tegyük hozzá a darált húst, és pirítsuk meg. Amikor a hús saját leve elpárolgott, öntsük fel a paradicsomszósszal, tegyük bele a szétnyomott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal – esetleg kevés fűszerpaprikával – és szurokfűvel, szükség esetén kevés cukrot is adhatunk hozzá. A  friss paradicsomok felét még főzés közben hozzáadjuk, ettől tartalmasabb lesz. Töltsük meg a cukkinikat a húsos töltelékkel, és 200 Celsius-fokon 10-15 percig süssük.
Közben vágjuk apróra a snidlinget, a petrezselyemlevelet, és keverjük el a túróval. Sóval, borssal ízesítsük. Külön tálban hagyjuk állni 20 percig, hogy a túró összeérjen a fűszernövényekkel. (Forrás. nőivilág)

Életforma-tippek

Szurokfű helyett használhatunk kakukkfüvet is.


További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Fokhagymapucoláshoz, pépesítéshez
remek eszközöket találsz
az Életforma Shopban!

 

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!