Facebook hozzászólás
2 363

Bográcsgulyás

Ahány ház annyi elkészítési módja van a bográcsgulyásnak, van aki úgy készíti szabad tűzön, ahogy tűzhelyen mások speciális húsokra esküsznek. Mi egy olyan receptet kaptunk, aminek a lényege a sűrű lé.

Hozzávalók 8 – 10 személyre

4 kg marhahús

3-4 db sertés csont

pár szelet szalonna és egy kis olaj

10-10 szál sárga és fehérrépa

1 db zellergumó

1-2 db karalábé

3 gerezd fokhagyma

1 kg hagyma

2 kg krumpli

fél liter vörösbor

1-2 db paradicsom és zöld paprika

babérlevél, só, bors, fűszerpaprika

 sok fa a tűzhöz

Elkészítése:

A húst felkockázzuk a zöldségeket megpucoljuk. Az apróra vágott hagymát és 2-2 szál durvára reszelt sárga illetve fehérrépát a kiolvasztott szalonna zsírban és az olajaban megpároljuk. A csontokat a bogrács aljára tesszük és rádobjuk a húst is. Kicsit átforgatjuk, majd só és bors kerül rá. Ha megpirult mehet a piros paprika. Ha túl nagy a láng emeljük fel a bográcsot, nehogy megégjen a paprika. Aztán mehet a víz és a babérlevelek. Ha forr a leves, akkor beledobjuk a felkarikázott leves zöldségeket és a fokhagyma gerezdeket. Puhulásig főzzük mindezt, az utolsó fél órában beledobjuk a felkockázott krumplit és a vörösbort is beleöntjük. Ha minden puha, akkor tálaljuk.

Az elején beletett zöldség reszeléktől finom sűrű és igen ízes leve lesz a gulyásunknak. 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!