Facebook hozzászólás
562

Bécsi álom áfonyával

… azaz a borjú bécsi, más néven Wiener Schnitzel eredetileg kizárólag borjúból készült. Ma már Ausztriában sem minden borjú, ami Wiener Schnitzel. Bajorországban előszeretettel készítik disznóhúsból, a hagyományos krumplisaláta helyett pedig sült burgonyát, sok salátát és áfonyalekvárt adnak hozzá.

Hozzávalók:

Rántott szelet sült burgonyával, áfonyalekvárral, Kép: László Márta
Kép: László Márta
  • fejenként 4 db borjúszelet, vagy 2-2 sertés karaj
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • vörösáfonya lekvár
  • citrom

Elkészítés:

Klopfold ki kissé a húsokat, és sózd be. Panírozd be hagyományosan. Ha egy kicsit meg akarod bolondítani, a prézlihez adhatsz kevés reszelt parmezán sajtot is! Forró olajban süsd először, hogy a tojás gyorsan megkeményedjen. Utána vedd lejjebb a lángot, hogy a hús párolódjon a kéregben. Közben süsd ki a burgonyát. Helyezd el gusztusosan egy tányéron, Csöpögtess rá citromot! Kínálj hozzá egy bajor salátát, csak a fűszeres majonéz helyett olajjal öntsd le! Jó étvágyat!

Tudtad?
Gasztroparadicsom épp a szomszédban! A számos európai kulináris központ közül a dél-burgenlandi Élvezetek régiója egy kevésbé ismert, viszont annál különlegesebb varázsos szeglet. Évezredes borkultúrája és gasztronómiai kínálata világszinten páratlan, a megtestesült földi paradicsom. Nyugati szomszédunk számos jellegzetessége közül megmutatjuk az öt legérdekesebbet!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!