Facebook hozzászólás
814

Barackos-pudingos süti

Egyik pillanatról a másikra lett tele a piac barackkal, sárgával, őszivel, nektarinnal, lapos barackkal. Használjuk ki a szezont, ne csak nyersen együk a barackot, hanem minden lehetséges alkalommal rejtsünk belőle a sütikbe is!

Barackos, pudingos süti, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók kb. 18, 10 cm-es darabhoz:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 csipet só
5 dkg + 1 csipet cukor
7,5 dkg + a kenéshez
1 tojás
5 dkg cukor + a szóráshoz
1 citrom héja

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek cukor

8-10 őszibarack (mérettől függően)
Porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, egy fakanállal összekeverjük. Belekockázzuk a vajat, kezünkkel morzsásra dolgozzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást, belereszeljük a citromhéjat. Megdagasztjuk, elég ragacsos tésztát kapunk. Nedves konyharuhával letakarjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót.
A pudinghoz 3 dl tejet egy kis lábasba öntünk, forralni kezdjük, a maradékban elkeverjük a pudingport. Visszaöntjük a lábasba, beleszórjuk a cukrot. Habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjük, félrehúzzuk a tűzről.
A barackokat meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A tésztát alaposan lisztezett deszkán átgyúrjuk, másfél centisre nyújtjuk. 8 centi átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle, 5 centi távolságra egymástól tepsire ültetjük. Kanállal mélyedést nyomunk a közepébe, belekanalazunk a pudingból, ráteszünk 1-2 darab barackot. Ha nem elég édes a barack, szórjunk rá kevés cukrot. 190 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, kivéve rácson kihűtjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.

Mediterrán paprikáskrumpli
Csirkemell, burgonya, padlizsán, paradicsom, olívaolaj, nem is kell más egy tányérnyi boldogsághoz. Ezek a mediterrán népek tudnak valamit az élet értelméről!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!