Facebook hozzászólás
606

Bakonyi sertésborda

Ez a tejfölös, gombás hús a magyar konyha egyik ikonikus darabja, sokak kedvence, bármikor könnyedén elkészíthető vacsorára. Ha valaki nem szereti a sertéshúst, csinálhatja csirkéből vagy akár pulykából is.

Bakonyi sertésborda, Kép: wikimedia.org
Kép: wikimedia.org

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertésborda csontja nélkül
40 dkg gomba
3-4 dl tejföl
1 erőleves kocka
1 teáskanál pirospaprika
liszt
só, bors
3 evőkanál olaj

Elkészítés:A karaj szeleteket sóztam, borsoztam, majd folpack fóliába bugyolálva vékonyra klopfoltam. Nemcsak azért jó módszer ez, mert a vágódeszkát nem kell elmosni , hanem mert a só és a bors ilyenkor a hús alsóbb rétegeibe vándorol. Megmártottam a szeleteket lisztben, a felesleget alaposan leráztam róluk, és forró olajban hirtelen megpirítottam minden darabot. Amikor már mindegyik megjárta az olajat, egy nagy lábasba költöztek, amiben mindannyian barátságosan elfértek, belemorzsoltam egy leveskockát, hozzáadtam a nem túl kicsire vagdalt gombát, megszórtam egy kevés pirospaprikával, és éppen annyi vízzel öntöttem fel, ami alulról nyaldosta a szeleteket. Fedő alatt megpároltam a húst. Végül a szeleteket kiszedtem egy tányérra, a visszamaradt lébe pedig belekevertem a kanálka liszttel dúsított tejfölt. Kapott mustárt még, pici pirospaprikát, és beforraltam a szószt. Ellenőriztem az ízeket, utólag sóztam és borsoztam, majd galuskával tálaltam.

Főzzön gyors vadast!
Valódi vadast készíteni otthon, elég bonyolult, több napos művelet, így aki szereti ezt az ételt, inkább étteremben fogyasztja. De otthon is készíthetünk hamis vadast, ha kedveljük a mártásos húsételeket.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!