Facebook hozzászólás
7 036

Baconos csirkemell őzgerincben

A legjobb receptekkel úgy vagyunk, mint a népmesékkel, szó szerint szájról-szájra terjednek. Ez a finom baconos csirke éppen egyik kedvenc Facebook oldalunkon repkedett, amikor elkaptuk. Természetesen mi is elkészítettünk, és most sütés utáni továbbterjesztésre ajánljuk.

Kép: andio Facebook oldala

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 20dkg bacon szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors
  • petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • kevés vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
A 4 evőkanál tejföllel, tojásokkal, liszttel, a sóval, a 10 dkg reszelt sajttal és az összevágott hússal masszát készítünk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és beletesszük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélük kilógjon. A húsos masszát belekanalazzuk,majd ráhajtjuk a szalonnát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Amikor megsült, kifordítjuk a formából, meghintjük a maradék sajttal és pirosra sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!