Facebook hozzászólás
642

Baconos-almás sertéskaraj – az év első vasárnapjára

Az év első vasárnapját egy különleges és nagyon pikáns karajcsodával ünnepeljük meg. Az alma belül, a bacon szalonna pedig kívül öleli magához a húst. Nagyszerű fogás lehet akár a hamarosan kezdődő farsangi időszakra is.

 

Almásan, szalonnásan pikáns

Hozzávalók :
1,5 kg csontos karaj,
3o deka szeletel bacon,
2 nagyobb alma,
3 deka reszelt parmezán,
zsálya levél,
olíva olaj,
só, bors

Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk a magháztól, de a héját rajta hagyjuk, majd vékony szeletekre szeljük.
A húst a csontoknál bemetsszük, a bevágásnál sózzuk, borsozzuk, és mindegyikbe egy alma karikát teszünk . A tetejét zsályával és parmezánnal megszórjuk, majd becsavarjuk a szalonna szeletekbe. Húshálóba v. spárgával körbe kötjük. Olíva olajat öntünk a tepsi aljába, és zsályát (én fokhagymát is) . Kb.18o fokon nagyjából 6o percig sütjük, de amikor félig megsült a hús, és a szalonna szint kapott, beborítjuk alufóliával. Amikor a hús kész, és átpuhult, rövid időre levesszük róla a fóliát, és pár percig ropogósra sütjük a szalonnát. Burgonyapürével és salátával tálaljuk.

Bőrös malacsültet pedig nem csak szilveszterkor ehetünk. Így készítsd el!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!