Facebook hozzászólás
7 825

Babos quesadilla

A tortilla lapokban az a jó, hogy nagyon sokféle töltelékkel adhatjuk asztalra őket. No persze csak akkor, ha tartunk othon tortillát. Zoltán receptje eléggé meggyőző érv amellett, hogy legyen kéznél mindig egy csomag belőle.

Babos quesadilla, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

kolozsvári vagy császár szalonna
hagyma
fokhagyma
bab
chili vagy mexikói fűszerkeverék
darált sertés vagy marhahús
tortilla lapok
reszelt sajt

Elkészítés:
Hogy is készült? Nos a hagymát és a szalonnát egy serpenyőben összesütöttem, majd jött a fokhagyma, a Moralitos és a kétféle darált hús ( marha és sertés ), na meg só és bors. Amikor már az ízek összeálltak, a hús pedig túl volt az első sokkon, akkor jött egy fél doboz babkonzerv, aminek egy kevés leve is ment a serpenyőbe.

Miközben együtt rotyogott a sok összetevő, közben reszeltem egy halom sajtot. Amint felszabadult a serpenyő, már készült is az első quesadilla. Fontos, hogy semmi olaj – csak szárazon mehetnek a tészták a serpenyőbe. A sajt nemcsak finom, hanem ragasztóként is szolgál, úgyhogy ne sajnáljátok. A serpenyőre megy a fedő, majd egy gyors fordítás következik, és kész is a quesadilla.

Zoltán többi receptje itt olvasható.

Fűszeres indiai húsgolyók
Aki kedveli az indiai ízeket, a csípős, gazdagon fűszerezett ételeket, az imádni fogja ezt a bársonyos, telt szószban fürdő húsgolyós ételt.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!