Facebook hozzászólás
1 530

Az ellenállhatatlan pink csoda: málnahab

Málnából sohasem elég. Évek óta nem főzök belőle lekvárt, hanem inkább fagyasztok le pár dobozzal, jobban fogy télen zabkására, gyümölcstortára, mint lekvárként.

Málnahab, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók 3 főre:

2 tojásfehérje
20-25 dkg málna
2 evőkanál porcukor (paleo étrendben 3 kanál eritrit)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket robotgéppel keményre verjük, az utolsó percekben hozzáadjuk a porcukrot is. Egy edényben villával összetörjük a málnát, ha van, egy kis málnaszörp sem rontja el az összhatást. Amikor a hab már kemény, hozzáadjuk a málnát, azzal is keverünk rajta egy keveset, majd tejszínhabbal és friss málnával dekorálva tálaljuk.

 

Brutál finom vaníliakrémes málnatorta
A nyár szuper velejárója a málna. Imádom, bármilyen mennyiséget képes vagyok belőle elfogyasztani.  A vaníliakrém meg maga a mennyország. Használj nyugodtan fagyasztott málnát – télen én is így teszek -, lehet, hogy nem lesz olyan tökéletesen szép minden szem, mintha friss lenne a gyümölcs, de az élvezeti értéken ez mit sem ront.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!