Facebook hozzászólás
631

Avokádókrémleves

A nyári levesek azért is jók, mert a nap közben elvesztett folyadék pótlására kiválóan alkalmasak. Természetesen elvárjuk tőlük, hogy finomak legyenek, ha pedig pillanatok alatt elkészülnek, anélkül, hogy plusz fokokkal növelnénk a lakásunk amúgy sem alacsony hőmérsékletét, az maga a Kánaán. Egy jó turmixgép elengedhetetlen kellék.

Avokádó, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
2 db érett avokádó
1 kis fej fehér, édes hagyma, vagy egy csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb darab zöld kaliforniai paprika
2 dl natúr joghurt
8 dl zöldség alaplé

bors
friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés: Az avokádó magját távolítsuk el, húsát kaparjuk ki a héjából, és az összes hozzávaló társaságában tegyük turmixgép poharába. Pürésítsük krémesre, majd sóval, borssal ízesítsük. Tálaláshoz adhatunk mellé friss koriander- vagy petrezselyem zöldet és egy gerezd lime-ot.

TIPP

 

Ha nem sikerült igazán érett avokádót vásárolnunk, tegyük papírzacskóba egy banán társaságában a félig érettet, ez jelentősen felgyorsítja az avokádó utóérési folyamatát.
Guacamole, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

A zöld krém nem csak gyönyörű, de nagyon finom is, úgy hívják, guacamole. A mexikói konyha nagy klasszikusa, melynek receptjét a fotóra kattintva olvashatod.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!