Facebook hozzászólás
723

Aszalt paradicsomos ciabatta

Szintén egyik konyhai kísérletem eredménye, ami olyan jól sikerült, hogy örökre bevonult a családi repertoárba. Leggyakrabban hétvégén készítem, hogy másnap legyen mit csomagolni a család munkába induló férfi tagjainak. A kenyérsütő gép pedig szinte minden munkát elvégez helyettem.

Aszalt paradicsomos ciabatta, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
25 dkg búzaliszt
10 dkg tönköly búzaliszt
50 ml olívaolaj
2,5 dl langyos víz
7 gr szárított élesztő
1,5 teáskanál só
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
5 dkg fekete olívabogyó

 

Elkészítés:
A hozzávalókat a paradicsom és az olajbogyó kivételével a kenyérsütő üstjébe tettem, másfél óra alatt a gép megdagasztotta és megkelesztette. Az utolsó keveréskor hozzáadtam a lecsöpögtetett, apróra vágott paradicsomot és szintén összevagdalt olívabogyót. Természetesen annak sincs semmi akadálya, hogy gép híján a hozzávalókból kézzel  készítsünk tésztát. Nagyjából négyszögletes darabokat vágtam a megkelt tésztából, szám szerint hetet, amiket a sütőpapírral bélelt sütőlapon hagytam még 20 percig kelni. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.

 

Aszalt paradicsomos marhaszelet
Sok aszalt paradicsomot készítettem a nyáron, így folyton keresem, hogyan használhatom fel ezt a finomságot. Most a marhahússal hoztam össze, remek páros és finom étel lett belőle. Talán téged is érdekel.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!