Facebook hozzászólás
393

Almatorta, ahogy csak egy férfi tudja

Sanyi nem cukrász, csak sima, sütni tudó szomszédos férj. Amikor átléptem hozzájuk, éppen ezt az almás csodát készítette. Hát, tudjátok, ilyen finomat már régen ettem! De ha ő el tudta készíteni, akkor nyugodtan rábízhatjuk a többi férjre, barátra és élettársra.

almatorta
Sütésre várva Kép: a szerző

Hozzávalók:

tészta

  • 25 deka liszt
  • 1/2 kk só
  • 125 g vaj v margarin
  • 80 ml hideg víz

krém

  • 2,5 dl. tejszín
  • 3 tojás
  • 60 gr cukor
  • 2 kanál darált mandula v. dió v. mogyoró
  • 3-4 nagyobb alma
  • 2 vaníliás cukor
  • citromhéj
  • kevés fahéj

Elkészítés:

Sanyi férfias egyszerűséggel így mesélte :
A tészta hozzávalókat összedolgozni, fóliázni és fél órára hideg helyen pihentetni. A sütőt bekapcsolni 2oo fokra, majd mielőtt berakjuk a pitét lekapcsolni l8o fokra. Az almákat meghámozni és felszeletelni. 28-3o cm-es formát vékonyan kizsírozni( vajazni), majd a kinyújtott tésztát belehelyezni úgy, hogy az oldalát is befedje. Megszórni a darált mandulával vagy dióval, mogyoróval. Az almákat a képen látható módon felsorakoztatni.
A krém hozzávalóit (a mandula kivételével) habosra keverni és az almák tetejére önteni. Kb 35 percig sütni (pirosodásig).
Köszönjük, Sanyi!

Almás sütiket pudingosan is, muffin formában, de még egyszerű kevertnek is elkészítettük már. Mindegyiket ajánljuk!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!