Facebook hozzászólás
886

Almás túrótorta

A túróból és az almából egyenként is finom sütemények kerekednek, de most meglátjátok, mi sül ki abból, ha összeházasítjuk e két finomságot.

Almás túrótorta, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók egy kerek tortához (26 cm-es forma):
tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
7 dkg cukor
2 kanál tejföl
1 tojás

vaj és liszt a formához
töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg cukor
2 tojás
1 pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
2 alma
3-4 evőkanál kristálycukor
kicsi fahéj
Elkészítése:
A lisztet összemorzsolom a hideg vajjal, majd hozzáadom a többi alapanyagot és homogén tésztává gyúrom. Fóliába csomagolom, és beteszem a hűtőbe pihentetni fél órára. A túrót összekeverem a cukorral és a tojással, tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd a mazsolát is belekeverem.
A tésztát kerekre nyújtom, úgy hogy a sütőtál pereméig érjen, amelyet korábban már kivajaztam és liszteztem. A tésztát a formába simítom, majd ráöntöm a túrótölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd ráhelyezem az almaszeleteket, és fahéjjal és kristálycukorral megszórom, így továbbsütöm újabb 20 percig. Kata többi receptje itt.

Csoki felfújt
Felfújtat sokan nem mernek készíteni, mert félnek tőle, nehéznek gondolják az elkészítést, pedig nem az. Gondos előkészület, megfelelő sütési hőmérséklet kell hozzá, valamint az, hogy amint kivettük a sütőből, azonnal tálaljuk, mert a felfújt senkire sem vár.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!