Facebook hozzászólás
284

Almás túrópárnák – vajban sütve

A túró, a burgonya és az alma külön-külön is gyakori alapanyaga a zsírban, olajban sült tésztáknak. Így együtt azonban egészen felejthetetlent alkotnak, ahogy az egy régi szakácskönyv is ajánlja. A citromhéj belül és a fahéjas porcukor kívül, nem csak látványban, de illatban és ízhatásában is emlékezetes marad.

 

A kép illusztráció Forrás: Pixabay

Hozzávalók:

  • 70 dkg héjában főtt burgonya,
  • 40 dkg alma,
  • 25 dkg túró,
  • 15 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • só,
  • 2 tojás,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • sütéshez vaj,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj + porcukor a hintéshez

Elkészítése:

A főtt burgonyát és az almát lereszeljük. A túrót a liszttel, a sütőporral, a sóval, a 2 evőkanál cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, és a burgonyás almához adjuk. Az egész tojásokat felverjük, és a tésztához adjuk. A burgonyatésztából lisztezett deszkán rudat formázunk, szeletekre vágjuk, majd a szeleteket kissé kisodorjuk. Vajat olvasztunk, és a párnák mindkét oldalát kb. 4 perc alatt megsütjük. (De kisebb gombócokat formálva, és tallér alakúvá lapítva is látványos.)

Tipp: Tetszés szerint kókuszzsírban, vagy étolajban is kisüthetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!