Facebook hozzászólás
393

Almás-mézeskalácsos és kakaós-rumos muffin

A muffin mindig is Jolly Joker volt a konyhákban. De azt tudjátok-e hogyan gyűrűzött be hozzánk ez a sütemény? Én csak azt tudom, hogy először a Nők Lapjában olvastam a receptjét, mint Miss Marple teasüteményét. Azóta is imádom, ezer módon megsütöttem már.

Egy recept, kétféle muffin, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:
2 tojás
20 evőkanál cukor v. édesítő ízlés szerint
20 evőkanál étolaj
30 evőkanál liszt
2 tk. szódabikarbóna
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 közepes alma
5 dl tej
A kakaós muffinhoz 2 evőkanál cukrozatlan kakaó, rumaroma.

Díszítéshez lehet cukorkákat használni.

Elkészítés:
A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. A két részt összeforgatjuk. A tejet lassanként adagolva beleöntjük. Az almát apró kockákra vágjuk, majd  beledobáljuk a tésztába. A tésztát megfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál cukrozatlan kakaót és rumaromát kavarunk, így lesz kétféle ízű muffinunk. A formákba papírt teszünk, s 3/4-ig megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 175 fokon megsütjük. Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz.

Paradicsomleves sajtos pirítóssal
Konyhai ténykedésem egyik sarokpontja volt a paradicsomleves. Imádtam enni, képtelen voltam elkészíteni. Ha az állaga megfelelő volt, az íze volt csapnivaló, ha sikerült valami aromát belecsempésznem, akkor híg lett, vagy épp olyan sűrű, hogy megállt benne a kanál. Tartott ez mindaddig, amíg egy szép napon a kezembe került egy doboz paradicsom ivólé. Próbáld ki te is a receptemet, talán neked is bejön!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!