Facebook hozzászólás
523

Almás-málnás morzsás lepény Max konyhájából

Alma van, szilvát meg elfelejtettem venni… Van viszont egy kis málna, mandarin, és egy darabka friss gyömbér. Jó, akkor ebből lesz a mutatvány. Max szerint ez a süti nagyon jóóóó!

Almás-málnás morzsás, Kép: Somogyvári Zoltán Max
Kép: Somogyvári Zoltán Max

Hozzávalók (tészta):

10 dkg margarin
20 dkg vaj
50 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
1 tk sütőpor
csipet só
15 dkg barna/nád cukor
1 citrom héja reszelve ( vagy egy tk szárított )
2 tojás

Lekvár:

3 nagy alma
2 mandarin
10 dkg fagyasztott málna
2 ek méz
1/3 tk fahéj
1 kis darabka friss gyömbér reszelve ( kb. 1 teás kanálnyi )

2 ek darabolt mandula és 3 tk cukor a szóráshoz

Elkészítés:

A vajas-margarinos keveréket előkészítem, a lisztet a sütőporral összeszitálom. A tojást a cukorral kikeverem, bele a vajas margarin, a só és a liszt. Összegyúrom egy jó állagú tésztának, és beteszem a hűtőbe.
Megfőzöm a „lekvárt”. Az almát meghámozva, szeletelve felteszem párolódni, közben megpucolom a mandarint. Felkockázom, és az almához adom, ráteszem a mézet, a gyömbért és a fahéjat. Hagyom egyet rottyanni, és ha már puha, akkor ráteszem a málnát és lezárom az energiát. Tegyük félre kihűlni.

A tészta 2/3-át egy kivajazott tepsibe (20X30 cm-es ) terítem, és alaposan lepaskolom. Elterítem a lekvárt, és megszórom a mandulával, majd a kis cukorral is (ez egy kis karamellizált réteg lesz a tetején). A maradék tésztát egy nagy lyukú reszelővel ráreszelem és elterítem. 180 c-on, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöm.

Naaagyon jóóó!

Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!