Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. november 24. 14:00 | Kandikó Éva

Almás crumble

A világ legegyszerűbb édessége. Bármikor bevethető, ha van otthon akár a mélyhűtőben valamilyen bogyós gyümölcs, de télen almával, körtével is isteni. A margarin ez esetben (is) felejtős, ehhez vaj kell és barna cukor.

Hozzávalók:
5 db savanykás
12-15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
2-3 evőkanál barna cukor
2×1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1 db tojás
10 dkg vaj

Elkészítés:
Az almákat meghámoztam, kimagoztam, felkockáztam. Egy tálkában összekevertem a barna cukrot, az össz mennyiségből elvett egy evőkanál lisztet és fél teáskanál fahéjat és gyömbért, majd összekevertem az almakockákkal. A piteformát kivajaztam, a cukros-lisztes gyümölcsöt a formába szórtam. A késes aprítóba beleszórtam a maradék lisztet, fahéjat, kristálycukrot és a vajat, morzsásra dolgoztattam a géppel. Utolsónak került hozzá a tojás, ettől a tészta összeállt, én pedig szépen rácsipkedtem-morzsolgattam a gyümölcs tetejére. 180 fokos sütőben 40 percig sült. Az elkészült crumble szinte hangosan kiált egy kis házi vanília fagylalt után, ne tagadjuk meg hát a kívánságát!

Nassoljunk! Almás-mákos pite
Almás-mákos pite. Ki nem szereti a pitét? Hát még ha ez almás-mákos. A gyerekek biztos, hogy imádják. Egy baj van vele, hogy sosem elég. Ez a jóval mindig így van.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!