Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. október 10. 14:45 | Csaba Steffel

A Vezúv csirkéje

Egy világbarangolós tévéműsorban látta ezt a pompás kis csirkés ételt az őrülten jó ételek mestere. Mint az a nevéből is kitűnik, egy klasszikus olasz fogásról van, szó, amit – úgymond – magyarosított. Így került bele a császárszalonna. Van aki az oregánó mellé kakukkfüvet, illetve bazsalikomot is használ!  

Vezúv csirkéje, Kép: Steffel Csaba

Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, (alsó-felső) szárazra töröljük, egy tálba rakjuk őket, megsózzuk, megszórjuk oregánóval, picit bátrabban borsozzuk, meghintjük egy jó kanálnyi liszttel, aztán alaposan összeforgatjuk.

Kukoricában sült tilápiafilé
Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz – mint tudjuk – a hal úszni kíván…

Az így előkészített csirkecombokat egy serpenyőben, forró olívaolajon, oldalankét 5-6 perc alatt megpirítjuk, megkapatjuk. Egy tepsibe, a pirításhoz használt olajból öntünk egy picikét, belepakoljuk a csirkecombokat, és előmelegített sütőben, 200 C°fok, kb.20 percig sütjük. Közben a burgonyát alaposan megmossuk, 1cm. vastagságú karikákra szeleteljük; a császárszalonnát vékony darabokra, szeletkékre vágjuk, a fokhagymát pedig felkocázzuk. A sütő hőfokát visszavesszük 180 C° fokra, a csirkecombok közé rakjuk a felkarikázott burgonyát, hozzáadjuk a fagyos zöldborsót, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, a tetejére pedig rászórjuk a császárszalonnát. 40-50 perc alatt, – illetve ahogy minden megpuhul -, szépen megsütjük. Tálaláskor durvára aprított petrezselyemzölddel megszórjuk és szaftjával jól meglocsoljuk. Jó étvágyat!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

hagyma, kacsa, kacsamáj, leves, sárgarépa, tojás, zsemlemorzsa

Májgaluska leves kacsamájból

Úgy kezdődött, hogy a bolti kacsaleveses dobozokban rejtőzködött valamennyi máj is - árulta el egri húsimádó barátunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!