Facebook hozzászólás
1 084

A „nem lehet abbahagyni csirke” receptje

Ahány ház, annyi csirkerecept, a variációk száma végtelen. Ennek az isteni csirkesültnek elsősorban a fűszerek és az elkészítés módja adja meg a különlegességét. Kicsit talán más, mint az eddigiek. Mondjuk, nem lehet abbahagyni…

A kép illusztráció – Fotó: wikimedia

Hozzávalók
1 közepes csirke
8 deka liszt
1 púpozott teáskanál
pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
késhegynyi őrölt kömény
2-3  gerezd fokhagyma
10 deka reszelt füstölt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
2 deci tejföl
4 deci olaj
1 deka vaj

Elkészítése
A csirkét megtisztítom, majd feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, és ebbe a keverékbe jó alaposan beleforgatom a csirkedarabokat. Egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé rakosgatom őket, majd rászórom a maradék lisztes fűszerkeveréket. Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és meglocsolom az olajjal elkevert tejföllel. Fóliával beborítom, majd előmelegített sütőben 40-50 percig sütöm. Ezt követően a megpuhult húsról leveszem a fóliát, és a húst lepirítom. Burgonyapürével, salátákkal vagy párolt zöldségekkel tálalom.

Életforma-tippek

● Egész csirke helyett csak combokkal, csirkeszárnyakkal is készíthetjük.

Ha csirkét kell darabolnunk, nem árt egy (vagy két) jó kés, amely éles is, meg kézre is áll, se nem kicsi, se nem nagy. Ebben az ötrészes rozsdamentes acél késkészletben biztos, hogy szinte minden konyhai munkához találsz megfelelő vágóeszközt. A dizájnos és praktikus fekete tartójával együtt 7990 forintba kerül.
Az Életforma Shopban árban, színben, minőségben is nagyon sokféle kést találhatsz még ezen kívül is!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!