Facebook hozzászólás
838

A fácán és az aszalt szilva szerencsés találkozása

A vadételek közül a fácánt a legtöbben csak levesként ismerik. Következő receptünk azonban igazi vendégváró főétellé varázsolja ezt a színes szárnyast, amellyel minden vendégét lenyűgözheti!

A kép illusztráció – Fotó: recepti-edi.ru

Hozzávalók
1 megtisztított fácán
25 deka magozott aszalt szilva
3 gerezd fokhagyma
1 deci olívaolaj
1 evőkanál mustár,
1 kávéskanál köménymag
só, bors

Elkészítése
Az aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. Az olajba keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk. A fácánt kívül-belül – a bőre alatt is – bekenjük a fűszeres olajjal. A hasüregét megtöltjük a lecsepegtetett szilvával, majd sütőedénybe tesszük, aláöntjük a szilva áztatóvizét, és rászórjuk a köménymagot. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Az adagoknál számoljunk azzal, hogy a fácán nem kifejezetten testes madár…

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!