Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 17. 18:00 | Kandikó Éva

5 kedvenc szilvás receptünk

Magvaváló, hamvas, besztercei, mélylila, bordós árnyalatú, ezerféle. Ez a szilva, aminek most van épp szezonja, ezért ajánlunk öt nagyon tuti receptet, mit készíts belőle.

Szilvás máktorta, Kép: majomkenyer.hu

Kép: majomkenyer.hu

 

Ha te is odafigyelsz az étkezésedre, esetleg még a szénhidrátokat is számolod, ez az édesség nagy örömet fog neked szerezni, mert csupa egészséges alapanyagból van. Receptjéért kattints a fotóra!

 

 

 

 

 

 

 

 

Chutney, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

 

 

Kis túlzással szinte minden zöldségből és gyümölcsből lehet chutney-t főzni, próbáljuk ki, mert érdemes játszani az ízekkel. Tematikus összeállításunknak megfelelően ez egy szilvás változat, kattints a képre a receptért!

 

 

 

 

 

 

Szilvás pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

Egyszerű kevert sütemény, mégis van benne valami különlegesen jó. A textúrája például. Vagy az, hogy kiváló desszert egy vacsora után mondjuk fagylalttal tálalva, ám a maradék másnap a reggeli kávé mellé ütős élmény. Ha jól eltaláljuk a tepsi méretét a tészta mennyiségéhez képest, biztos a siker!

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilvás gombóc, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

 

Nagyanyám, a drága, zseniálisan készítette, látom magam előtt, ahogy az ezeréves gyúródeszka fölé hajolva dolgozza a tésztát, majd a keskeny pengéjű, fanyelű késsel szabályos négyzetekre darabolja nyújtás után. Akkor se értettem, és sajnos ma, több évtized elteltével se sikerült rájönnöm a titokra, hogyan volt képes minden tésztát – legyen szó gombócról vagy levestésztáról, esetleg pitéről – olyan mértani pontosságúra nyújtani és vágni, mint ahogy tette. Családi receptemért kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

Szilvák, Kép: pixabay

Kép: pixabay

 

A szilvát nemcsak lekvár formájában tartósíthatjuk, de készíthetünk belőle pikáns savanyúságot is, húsok mellé tökéletes kísérő. Most egy fokhagymás változatot ajánlunk, a képre kattntva olvashatod.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

bab, bacon, Bud Spencer, marhaszegy

Babragu

Számos érdekességet kínálnak a húsokhoz a BBQ-partik mesterei. Ez a babragu még Bud Spencernek is ízlene!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!