Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 06. 13:00 | PP-Eletforma

SZEX ÉS KUTATÁS

Mi kell a nőnek az ágyban?

Szorosan összefügg a nő szexuális szorongása a férfi figyelmének hiányával és teljesítményre való összpontosításával, emellett a nők negyede számolt be arról, hogy a korai magömlés a kapcsolat felbomlásához vezetett! Ez derült ki abból a kutatásból, amit a The Journal of Sexual Medicine című folyóirat közölt egy új kutatást ismertetve. Azt vizsgálták, vajon a nő hogyan éli meg partnere korai magömlését, valamint hogy ez milyen hatással van a párkapcsolat minőségére, a szakításra, és a szexuális kielégülésre. 

Fiatal pár az ágyban, fejük mellett nemiségüket mutató jel, Kép: tiedakontroll.hu

Kép: tiedakontroll.hu

A sikeres nemi élet fontos eleme a nők és férfiak általános jó közérzetének, emellett nagymértékben hozzájárul a személyes elégedettséghez és az önbecsüléshez! Még az Egészségügyi Világszervezet is elismerte a szexuális jóllét fontosságát, és kijelentette az elérhető legmagasabb szintű egészségi állapothoz való jog része a szexuális egészséghez való jog.

Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy a szexuális diszfunkcióval, például korai magömléssel terhelt kapcsolatnak erősen negatív hatása van a pár mindkét tagjára, ami egyes esetekben véget is vet a párkapcsolatnak. Számos vizsgálatot végeztek arra vonatkozóan, milyen hatással van a korai magömlés a férfi életére, de annak szakirodalma, hogy a nők milyennek látják a korai magömlést, még kidolgozásra vár.

A Journal of Sexual Medicine című folyóiratban megjelent új tanulmány hozzájárult a szakadék áthidalásához azzal, hogy a férfiak ejakulációjának nők általi megítélését, valamint a korai magömlés szorongást okozó sajátos jellemzőit vizsgálta. A felmérés emellett azokat a tényezőket is meghatározta, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolják az intimitásra, a kapcsolatra és a szexuális viselkedésre.

Tudtad?
Egy friss felmérés szerint a társkereső csajok 96%-a, a pasiknak pedig majd 90%-a komoly kapcsolatot keresve regisztrált online társkeresőre, csak a maradék néhány százalék gondolkodik könnyed, futó kalandokban. Már nem divat az anyuci pici fia típusú férfi, illetve a titkárnős nő sem!

A felmérésben 1463, 20 és 50 év közötti nő vett részt, három különböző országból és kontinensről: Mexikóból, Olaszországból és Dél-Koreából. Arra kérték őket, hogy töltsenek ki hitelesített, saját készítésű kérdőíveket, amelyek a nő a korai magömlésre vonatkozó megítélésével, a párkapcsolati elégedettséggel és minőséggel, valamint a szexuális működéssel és kielégüléssel foglalkoztak.

A szexuális kielégületlenség leggyakrabban említett oka a férfi figyelmének hiánya és teljesítményre való összpontosítása volt (47,6 %), amelyet „a behatolás és a magömlés közti rövid idő” (39,9 %), „az ejakuláció feletti kontroll hiánya” (24,1 %) és a „partner szorongása” (20,3 %) követett. Csaknem a nők egynegyede számolt be arról, hogy a férfi ejakulációs problémája korábban már vezetett szakításhoz (22,8 %). Azok a nők, akik fontosnak tartják az időtartamot, nagyobb arányban számoltak be szakításról. Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint mitől jó a szex?”, a nők 69,2 %-a válaszolta azt, hogy a sokoldalúság és a kreativitás a legfontosabb.

Fiatal pár az ágyban láthatóan rosszul sikerült szex után, Kép: tiedakontroll.hu

Kép: tiedakontroll.hu

– Ez az első vizsgálat, amely arról számolt be, hogy a női szorongás és frusztráció kialakulásában nemcsak a szexuális együttléttel kapcsolatos tényezők, mint a kontroll és az időtartam játszanak fontos szerepet, hanem a szexuális tevékenység egyéb formáinak mellőzése is – nyilatkozta dr. Gyovai Gabriella, nőgyógyász, a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnökségi tagja, majd folytatta:

–  A megkérdezett nők többsége számára a kielégítő szexualitásba beletartozik a csók, a simogatás és a szexuális stimuláció egyéb formái is, amelyeket egyformán fontosnak tekintenek. A korai magömlésben szenvedő férfiak sokszor figyelmen kívül hagyják ezeket az igényeket, és itt követik el az első hibát. –

Ezek az eredmények még inkább megerősítik, amit a szakértők ajánlanak az egészséges párkapcsolat érdekében: beszélni kell a partnerrel a korai magömlésről. Ez egy olyan betegség, amellyel foglalkozni kell az életminőség és a pár szexuális kapcsolatának javítása érdekében, úgy, hogy a nőt is be kell vonni a férfi korai magömlésének kezelésébe. Ez a folyamat kulcsszerepet játszik abban, hogy a férfi képes legyen leküzdeni a szégyenérzetét és a tabukat, amelyek gyakran okoznak félreértést a partner vágyaival és reakcióival kapcsolatban.

A Magyar Szexuális Medicina Társaság arra hívja fel a férfiak és partnereik figyelmét, hogy nem kell, hogy szégyelljék magukat. Nincsenek egyedül! Nem szabad figyelmen kívül hagyni és tagadni problémáikat, mert ők is és partnereik is megérdemelnek egy jobb szexuális életet. Ez egy egészségügyi probléma, ami kezelhető. A www.tiedakontroll.hu oldalon további információk találhatók meg a betegséggel kapcsolatban, a kampányban részt vevő orvosok remélik, hogy minél több érintett veszi majd a bátorságot, hogy cselekedjen, megoldást keressen és ellátogasson egy szakorvosi rendelésre.

Nem is hinnéd, de a rutinos szeretőknek is megvannak a maguk tuti szabályai! Itt nézz utána! 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!