Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 11. 19:00 | László Márta

FUSS A SZERELEMÉRT!

Megtaláltuk a magány elleni receptet?

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres testmozgás szervezetünk számára milyen előnyökkel jár: többek között erősíti az immunrendszert, fejleszti az izomzatot, csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát, hogy csak néhány egészségügyi hatást említsünk. A Randivonal.hu legújabb, az egyedülállók sportolási szokásairól szóló felméréséből azonban az is kiderült, hogy nagy valószínűség szerint a társkeresés esélyeit is jelentősen növelheti, ha valaki aktívan sportol. A Futó Expo együttműködésével készült kutatásban majd négyezer társkereső vett részt.

Futó pár a tengerparton, Kép: pxabay

Futó pár a tengerparton, Kép: pxabay

A kutatásban résztvevők 40%-a vallotta magáról, hogy alkalmanként végez testmozgást, míg ugyanennyien mozognak rendszeresen, hetente többször. Minden bizonnyal ez annak is köszönhető, hogy az egyedülállók több időt tudnak mozgásra fordítani, mint a párkapcsolatban élők. Persze az idő önmagában még kevés, ha nincs mögötte elhatározás és kitartás – vallják a szakértők. Az egyedülálló társkeresők esetében valószínűleg ezekben nincs hiány.

A társkeresők egyik legkedveltebb sportja a futás, minden tizedik társkereső rendszeresen fut szabadidejében. A futás mellett még a biciklizés, az aerobik és a konditermi erősítés szerepelt az egyedülállók kedvencei között. Minden második futó hetente több mint 10 kilométeres távot teljesít, de sokaknak a heti 50 km vagy annál nagyobb táv megtétele sem jelent problémát.

Minden harmadik, rendszeresen sportoló társkereső számolt be arról, hogy alakult már ki ismeretsége a sportnak köszönhetően, 10 százalékuknak pedig párkapcsolata is származott belőle. Érdekesség, hogy a negyveneseknek van több tapasztalatuk ezen a téren, náluk a leggyakoribb, hogy valaki sportolás közben találja meg a párját – derült ki a Futó Expo és a Randivonal közös kutatásából.

Abban egyöntetűen megegyezik az egyedülállók véleménye, hogy fontos tényező lehet a párkereséskor, ha valaki sportosabb életet él, hiszen így fittebb, egészségesebb és sokkal jobb benyomást kelthet a másikban, ezáltal könnyebben megy az ismerkedés, és a kapcsolat kialakítása is. Leginkább a fővárosiak, a harminc felettiek és a hölgyek gondolják így, a huszonéves egyedülállók, a vidéken élők és a férfi társkeresők szemében ez kevésbé fontos, de ők is egyetértenek vele.

Olvadjanak a szívek és a kalóriák!
Íme, öt egészséges finomság, amit megehetsz a párod testéről! Egy ízletes fogás nemcsak az étkezőasztalnál lehet emlékezetes, hanem még inkább a hálószobában! Lepd meg a párod egy kellemes estével, próbáld ki, hogy az intim pillanatokat miképpen tudod feldobni!

Ezek fényében már egyáltalán nem meglepő, hogy a társkeresők fele úgy gondolja, hogy a sportolás már önmagában növeli a pártalálási esélyüket, a másik felük szerint ez nem döntő tényező, bár lehet szerepe.

Abban is szinte mindenki egyetért, hogy sportolás közben van lehetőség ismerkedni, kapcsolatra lelni és a Randivonal kutatásában résztvevők 20%-ának kifejezetten fontos, hogy leendő párja is legalább olyan sportos és fitt legyen, mint ő maga. A hölgyeknek egyébként magasabbak az elvárásai ezen a téren, a férfiak 18%-ához képest, közülük 22% felett van azoknak az aránya, aki számára ez egyértelmű elvárást jelent egy párkapcsolatban.

Egyedülálló és párt keres? A fentiekből kiindulva mindenképpen fontold meg, hogy cipőt húzz és menj ki futni a legközelebbi parkba vagy futópályára. Lehet, hogy nem egy társkereső oldalon, hanem éppen a futópályán talál meg a szerelem.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!