Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. február 11. 19:00 | László Márta

TÖKÉLETES PÁR

Lehetsz szakadt, de csak ha kedves vagy!

A kedvesség a legfontosabb tulajdonság egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szinglinek, amit leendő partnerétől vár el – derült ki az Elittárs legfrissebb kutatásából, ami több mint 70 000 tagjuk bevonásával készült. A lista második helyén egyébként a szexuális-, a harmadikon pedig az érzelmi összhang végzett.

Virágot adó kéz, Kép: pixabay

Kép: pixabay

A megkérdezett párkeresőket arra kérték, hogy értékeljék az egyes tulajdonságok fontosságát, amit a leendő párjukban keresnek. A válaszok alapján a nők 79%-a, míg a férfiak 65%-a gondolja úgy, hogy számára a kedvesség a legkeresettebb tulajdonság, amit partnerükben szeretnének felfedezni.

– A hosszú párkapcsolatban élőknél előfordul, hogy idővel csökken az egymás iránti tisztelet. Így hajlamosak kevésbé odafigyelni egymásra, s arra, hogy mit és milyen stílusban mondanak párjuknak. Ez persze folyamatosan mérgezi a párkapcsolatot. A felmérésben részt vevő szinglik többsége már élt házasságban vagy igazán komoly kapcsolatban, így nem ismeretlen számukra a kedvesség hiányából fakadó kapcsolatromlás, elhidegülés. Ezért nem véletlen, hogy számukra a kedvesség a legfontosabb tulajdonság, ha hosszú távú kapcsolatról van szó – osztotta meg véleményét Salama Marine, az Elittárs pszichológusa.

Mikor lépnek félre a nők?
Vajon mennyi idő telik el a nők férjhezmenetele és első félrelépése között? Melyik életkorban ilyen merészek? Ezt vizsgálta egy vezető társkereső oldal, amely érdekes megállapításokat tett e kérdésben több kontinensen és országban.

A kedvesség olyan személyiségjegyeket és értékeket utasított maga mögé a ranglistán, mint az érzelmi összehangoltság, a szexuális összhang vagy a hasonló erkölcsi értékek. Nem meglepő módon az érzelmiség jóval nagyobb hangsúlyt kap a nők szemében (77%), mint a férfiaknál (59%).

TOP 3 elvárt tulajdonság tehát az Elittárs kutatása alapján: a kedvesség, a szexuális, harmadikként pedig az érzelmi összhang.

Kiderült az is, hogy a külső megjelenés már kevésbé fontos!

– Tudományosan is bizonyított, hogy a kedvesség és nagylelkűség a két tartópillére egy hosszú párkapcsolatnak. A kedvesség nem abban merül ki, hogy minden egyes percben boldognak mutatjuk magunkat, hanem sokkal inkább arról szól, hogy mennyire vagyunk figyelmesek párunkkal, hogyan adjuk például a másik tudtára a negatív és pozitív érzelmeinket és gondolatainkat úgy, hogy ne sértsük őt meg vele – fűzte hozzá Salame Marine.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!