Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. október 27. 16:38 | PP-Eletforma

EGYEDÜL

Hogyan fogjunk hozzá a társkereséshez?

Minden felgyorsult, a ma embere nem tud már kommunikálni, nem szakít időt a szeretetteljes és boldog pillanatokra. És ennél a pontnál kell megállnunk és újragondolnunk az egészet. Nézzük meg, mi lehet az egyedüllét oka? Milyen belső gátak alakultak ki, amelyek képtelenné tesznek minket arra, hogy megéljük boldogságunkat? Higgyük el, hogy a boldogság alanyi jogon jár, csak tenni kell érte. Az életünk egyéb területeit is menedzseljük, kézbe vesszük dolgainkat – ezt a magánéletben is meg kell tenni. Itt is van segítség a cél eléréséhez, célzott segítség a vágyaink eléréshez, amelyben lehetőséget tud adni egy társkereső iroda.  

Néhány tipp, hogy az ünnepi pillanatokat már szerelmünkkel éljük át

„Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig énnekem.” – mondja a költő; de vajon tényleg tudjuk-e szépnek látni ezt az évszakot? A levelek hullásával, a hideg idő beköszöntével hajlamosak vagyunk begubózni, mogorvák, szorongók leszünk, felkészülünk a télre. Ilyenkor még nagyobb szükségünk van az emberi kapcsolatokra, a pozitív élményekre, egy társra, aki átölel a zimankóban. De mit tegyünk, ha a szerelem nem kopogtat az ajtónkon? Ha szeretnénk feladni a mostanában olyan divatos szintekre emelt szingli létet? Miben tud segítségünkre egy társkereső iroda? Bús Tímea párkapcsolati szakértő elmondja, mit kell tennünk azért, hogy a Karácsonyfa alatt már új, bimbózó kapcsolatunk legyen!

Elmúlt a nyár, a meleg sugarak, a vidám képek, a számos boldog élmény egyre távolabbinak tűnik. Előkerülnek a téli ruhák, egyre rövidebbek a nappalok, egyre nehezebben kelünk ki az ágyunkból reggelente, este pedig morcosan bújunk a takaró alá. Egyedül. Manapság nagy divat szinglinek lenni. Egyedülállóak vagyunk, saját magunk urai és úrnői, mindent megteremtünk magunknak, amire csak szükségünk lehet – segítség nélkül. Mindent, csak egyvalamit nem. A boldogságot. A napi rutin mellett ugyanis nincs időnk magunkra. Nincs időnk igazán magunkkal, testünkkel és lelkünkkel foglalkozni, rohanunk és nem állunk le egy percre sem; talán azért, mert félünk, ha megállnánk és elgondolkoznánk, hol is tartunk, rádöbbennénk, hogy a legfontosabb dolgokat kihagyjuk az életünkből. Talán nem vesszük őket észre, talán nem akarjuk őket észrevenni.

„- Munkám során nap mint nap találkozom olyan fiatal vagy középkorú, karrierjükben tökéletesen helytálló nőkkel és férfiakkal, akik azért fordulnak hozzám, mert rá kellett jönniük, igazán nincs életük” – mondja Bús Tímea párkapcsolati szakember. „- Különösen igaz ez erre az időszakra – a nyári önfeledt kalandozások után egyedül maradtak, a hűvös lakásban nem várja őket senki. Tovább mélyíti ezt az érzést a közelgő karácsony, ami nem véletlenül a Szeretet Ünnepe, amikor igazán vágyunk arra, hogy adjunk és kapjunk is örömöt, szerelmet.”

Mai világunkban egyre elfogadottabb, sőt, trendibb a szingli lét, az én-központú életvitel, a karrier, a pénz hajszolása. Sokan keseregnek, nincs idejük társat keresni, „nem fér bele” az életükbe egy pár, pedig többnyire csak félnek a kudarcoktól, a visszautasítástól. Ezért olyan dolgok felé fordulnak, ahol nem érheti őket sérelem, a munkájukba temetkeznek és képtelenek kimászni az évek óta tartó ördögi körből.

De hogyan is fogjunk akkor hozzá a társkereséshez?
Rendkívül nehéz a dolgunk – nem igazán vannak már olyan lehetőségek, mint anno dédanyáinknak és dédapáinknak, nem tudunk lemenni a táncházba, és kulturáltan felkérni szívünk választottját. Minden felgyorsult, a ma embere nem tud már kommunikálni, nem szakít időt a szeretetteljes és boldog pillanatokra. És ennél a pontnál kell megállnunk és újragondolnunk az egészet. Nézzük meg, mi lehet az egyedüllét oka? Milyen belső gátak alakultak ki, amelyek képtelenné tesznek minket arra, hogy megéljük boldogságunkat? Higgyük el, hogy a boldogság alanyi jogon jár, csak tenni kell érte. Az életünk egyéb területeit is menedzseljük, kézbe vesszük dolgainkat – ezt a magánéletben is megkell tenni. Itt is van segítség a cél eléréséhez, célzott segítség a vágyaink eléréshez, amelyben lehetőséget tud adni egy társkereső iroda.
„- Vegyük észre az apró dolgokat, melyek örömet okozhatnak, csodáljuk meg a színes természetet, ízleljük meg a finom borokat és ételeket, játsszunk barátainkkal, menjünk ki a szabadba – élvezzük az életet!” – tanácsolja a Duals Társkereső Iroda cégvezetője. „- Szerezzünk új ismerősöket – és ne az interneten keresztül – nyissunk az újra, ne ítélkezzünk előre, és csodálkozzunk rá, mennyi szép és rejtett csoda van az életben.

És íme néhány konkrét tanács, amit a következő hónapokban tartsunk észben – hihetetlen áttörést érhetünk el a segítségükkel:

1. Szánjunk időt arra, hogy átgondoljuk, pontosan mit is szeretnénk, mire és kire van szükségünk, és fordítsunk több időt magunkra!
2. Merjünk mosolyogni – bárkire az utcán, is a pozitív energia másnak is örömet okoz és többszörösen kapjuk vissza!
3. Merjünk új aktivitásokba, sportokba kezdeni, ahol új emberekkel ismerkedünk meg!
4. Örüljünk azoknak a dolgoknak amiket kapunk a mindennapokban és szeretettel forduljunk egymás felé!
5. Merjünk belefogni abba, hogy ott keresünk társat, ahol a másik fél részéről is ilyen szándék van – vagyis forduljunk társkereső irodához – mert ez a trendi életvitel hatásos eszköze, nem a búsongás! Így akár már a fa alatt lehet egy új, bimbózó kapcsolat!

A változás mindig nehéz, azonban jót, jobbat, szebbet hoz nekünk. Merjük élni az életünket!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!