Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2014. július 28. 17:00 | PP-Eletforma

babonák

Esküvői szokások a nagyvilágból

Azt tudjuk, hogy fehéret és feketét nem illik viselni egy esküvőn. De, hogy a pirossal is vigyázni kell? És miért takarítana az ifjú pár? Nos, van ahol ez a szokás!

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás. Nos, úgy néz ki, hogy ez nem csak családi szinten igaz. Mert az egybekelési ceremóniáknál is ez a helyzet: ahány ország, annyi esküvői szokás!

Ahány ország, annyiféle esküvő!

Svédország
Óvatosan a pirossal! Ha a női vendégseregben valaki pirosat visel az esküvőn, az azt jelenti, hogy a hölgy már eltöltött egy közös estét a vőlegénnyel.

Svédország – az autó lehet piros?

Oroszország
Az esküvő előtt a vőlegénynek a menyasszonyával kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia, így bizonyítva házasságra érettségét.

Franciaország
Az esküvő után a menyasszony és vőlegény közeli barátai összegyűjtik az ételmaradékokat, amit a friss párnak egy WC-csészéből kell elfogyasztania.

Furák a francia szokások…

Törökország
Törökországban egy lakodalom sem marad észrevétlen: a szertartásra vezető úton autókonvojok intenzív dudálása jelzi a jeles eseményt.

Lengyelország
Azok az esküvők a legsikeresebbek, amelyek olyan hónapokban kerülnek megrendezésre, melyek nevében szerepel az ”R” betű.

A németek és a szlovákok is törnek

Németország
Az esküvőt megelőző estén egy kötetlen összejövetel keretében (Polterabend) a leendő házaspárnak összetört porcelánt kell a földről közösen feltakarítania.

Dánia
A menyasszonynak nem ajánlatos saját kézzel varrnia ruháját a nagy napra, mert minden öltés egy-egy könnycseppet szimbolizál a házasságban.

A magyarok menyasszonyt rabolnak

Szlovákia
A ceremónia után a vendégek üvegeket vágnak földhöz, amit az ifjú párnak kell összetakarítania.

India
Indiai menyegző esetén a mottó: viseld csak a legjobbat, és ne légy szerény! Valószínűleg sehol máshol nem lehet annyi aranyat egy helyen látni, mint egy indiai esküvőn.

A cseh párok tésztalevest esznek

Magyarország
A szertartás előtti menyasszonyrablás máig fontos magyar hagyomány. A vőlegénynek ezt mindenáron meg kell akadályoznia, különben nem méltó menyasszonya kezére.

Csehország
Míg máshol a torta felvágása szimbolizálja a közös élet kezdetét, addig Csehországban a tésztaleves közös elfogyasztása a hagyomány.

A finnek ilyenkor is szaunáznak

Olaszország
A hitvesi ágyat, ahol az újdonsült házaspár első éjszakáját tölti, két hajadon lánynak kell előkészítenie.

Finnország
A szauna nemcsak a finn hétköznapok, de az esküvők elengedhetetlen részét is képezi. A hagyományos esküvői szaunázás a szertartás előtti napon zajlik a menyasszony, az édesanyja és a koszorúslányok részvételével.

A spanyolok a vagyonukat is megosztják

Spanyolország
Az esküvői ceremónia alatt a pár 13 érmét ad egymásnak – spanyolul „arras” –, ami a saját jelenlegi és jövőbeli vagyonuk megosztását szimbolizálja.

Hollandia
Az első felbontott pezsgősüveg dugóját a nászéjszakán az ifjú párnak a párna alá kell rejtenie. A hagyomány szerint ez biztosítja a pár boldog szexuális életét.

Brazília
A szokásos virágcsokor helyett az ifjú feleség egy kis műanyag vagy plüssfigurát dob a női vendégsereg közé, amely Saint Antonit, az esküvők védőszentjét mintázza.

Integetni mindenütt szokás

Sok boldogságot! (Kép és szöveg: ShopAlike)

10 fantasztikus esküvői háttérkép, saját kezűleg! Ezt látnod kell!
Akik igazán emlékezetessé szeretnék tenni az esküvőjüket, azok nemcsak a szertartást, de a fotózást is különlegessé varázsolhatják egyedi hátterek megválasztásával, és pár hihetetlenül egyszerű ötlettel. Ki gondolta volna, hogy egy szerelmes vers is lehet izgalmas dekoráció?

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!