Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. december 31. 15:00 | Krajcsó Judit

pezsgőzünk

A pezsgő, mint szexuális vágyfokozó

A pezsgő az egyik legkedveltebb kedvcsináló ital a világon. Pezsgővel koccintunk az esküvőkön, a sikeres üzletkötésekkor, a diplomaosztó vacsorákon, a születésnapokon és szilveszterkor is. A benne lévő szénsavnak köszönhetően az alkohol háromszor gyorsabban jut a vérkeringésbe, és ugyanilyen sietősen felpörgeti a szexuális vágyat is.

A szilveszteri mulatságok elmaradhatatlan  italkirálya a pezsgő, melynek elterjedésében nagy szerepet játszott Madame Pompadour, aki a legendák szerint az első pezsgőspoharat saját melleiről mintáztatta udvari mestereivel.

Minden a buborékokon múlik Kép: Pixabay

Azóta sokat változott a pezsgőspohár alakja: jelentősen megnyúlt, hogy hosszúkás formájában a felfelé úszó parányi buborékokban kedvünkre gyönyörködhessünk. A pohár szája általában kissé befelé hajlik – így a pezsgő illata a pohárban koncentrálódik.
Főként szilveszteri rendezvényekre jellemző, hogy a poharakat piramis alakban rakják egymás tetejére és a legfelső pohárba kezdik el tölteni az italt, mígnem a finom ital szintről szintre az összes poharat megtölti. Ez a napjainkra igen elterjedt szokás Napóleon korára vezethető vissza, amikor a híres hadvezér egyiptomi útjáról hazatért, pezsgőpiramissal ünnepelték.

Azt nem tudni, hogy ettől hányan dőltek ki-, vagy éppen be az ágyba, de az biztos, hogy a szexuális vágyat már akkor is keményen felturbózta.
Tapasztalhatjuk, hogy egy kis alkoholmennyiség pozitívan hat a nemi életre, ám a pezsgővel egy kicsit óvatosan kell bánni. A benne lévő buborékok ugyanis meggyorsítják az alkohol felszívódását, pillanatok alatt elérjük a „bátorságszintünket”, hamarabb feloldódunk és ellazulunk tőle. A pezsgő jó esetben szabadjára engedi a fantáziánkat, és megnöveli a szexuális étvágyunkat is. Mindez persze akkor van így, ha optimális mennyiségben fogyasztjuk, vagyis nem lépjük túl a szervezet által még elviselhető mennyiséget. De hogy kinek mit bír el a szervezete, az bizony változó.
„Az emberek többsége esetében ez két vagy három pohár bort jelent, nőknél egy pohárral kevesebbet” – állítja dr. Máthé Róbert szexológus.

A nagy év végi bulihangulatban tehát ne felejtsük el, hogy mit is szeretnénk. Hamar kidőlni a sorból, egy fotelban beájulni a következő évbe, vagy egymást átölelve mámorosan szórakozni, és egy vad éjszakával magunk mögött hagyni az óévet…

Ám ha éppen egyedül ünnepelünk, kattanjunk fel egy társkereső oldalra! Hátha éppen most lesz szerencsénk…

 

 

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!