Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2015. március 31. 17:00 | PP-Eletforma

párkapcsolat

6 biztos jel, hogy a partnered pornófüggő

Fel sem tűnt, hogy furcsa hangulatingadozásai vannak? Nem volt gyanús, hogy egyre több időt tölt az internet előtt? Az sem, hogy egyre ritkábbak a meghitt együttlétek? Pedig ezek már figyelmeztető jelek. Valószínű, hogy a párod függő. Pornófüggő.

Két típusa van a pornófüggőknek.
Az egyik és ez  sok házasságban, vagy kapcsolatban előfordul, hogy a partner nincs is tisztában azzal, hogy párja szereti a pornót, vagy egyáltalán mennyi időt tölt pornó nézéssel.  Direkt hagyják tudatlanságba a partnert, maximum erotikus újság és képek nézését vállalják be, azért hogy elrejtsék valódi pornó nézési szokásaikat, de idővel természetesen kiderül a másik fél számára, hogy napi vagy naponta többszöri pornónézésről van szó.

Szokatlanul igényes, vagy durva szex közben Kép: Pixabay

A másik típus, nem titkolja, sőt partnerével együtt használnak különböző erotikus tárgyakat, eszközöket, video anyagokat. Itt a cél, hogy intimebbé tegyék, fokozzák a szexuális élvezeteket, azonban a férfi pornófüggése elveszi ezt a célt, és a másik partner eszköznek, tárgynak érzi magát. Ebből kezdődik aztán a probléma.
Nézzük meg mindkét típusnál, hogy kezdődnek a bajok, vagyis milyen problémák jelentkeznek a kapcsolatukban:

1. A partnered már nem olyan szociális, mint régen volt.
Bocsánatot kér, hogy elfeledkezett a közös programokról, és ha rákérdezel, hogy mit csinált nem tud elszámolni vele. Kevés érdeklődést mutat a szociális tevékenységekre beleértve a családot is.

2. Nem mutat szexuális érdeklődést feléd, vagy nem reagál a szexuális közeledésedre.
Azt veszed észre, hogy csökkent a fizikai érintés köztetek. Szex azért van ,mert te kezdeményezel, és sokszor merevedési vagy elélvezési problémája van a partnerednek. Továbbá a partnerednek több stimulációra durvább mozdulatokra, játékokra van szüksége a felizguláshoz, sokszor rásegít vagy téged kér a kézi kielégítésre

7 dolog, amivel biztosan tönkreteheted a házasságod
Házasságra lépni sem könnyű dolog, de azt jól működtetni, még nehezebb. Amikor pedig zátonyra futott, még sokszor utólag sem látjuk világosan, mit szúrhattunk el. Van 7 dolog, amivel biztosan és talán végleg elpusztíthatjuk a kapcsolatot!

3. Szokatlanul igényes, vagy durva szex közben .
Azt veszed észre, hogy felkészül az együttlétekre, megtervezi, túlzott figyelmet és időt fordít rá. Azaz élete a szexualitás körül forog, ehhez képest minden más tevékenység háttérbe szorul.

4. Jelentős hangulatingadozásai vannak.
A pornófüggőkre erős szégyenérzet és szorongás jellemző. Fél a lebukástól, vagy attól, hogy rájössz mennyi időt foglalkozik ezzel, és ha nem tud kellő mennyiségű pornót nézni, akkor feszült, ingerült lesz az elvonási tünetektől.

5. Éjjelekig az internet előtt ül, későn megy ágyba.
Azt veszed észre, hogy éjjel van és még nincs melletted, kimész és látod még mindig a gépnél ül, ingerült lesz ha rászólsz. Ez annak a jele, hogy egyre gyakoribb és egyre intenzívebb szexuális élményekre van szüksége, ahhoz hogy kielégüljön. Hozzászokás egyre durvább, perverzebb filmeket néz és egyre több időt fordít rá, hogy ki tudjon elégülni.

6. Online szexuális oldalakra regisztrál és ismerkedik.
Az internetes szexfüggőség legfontosabb jelei, hogy sok időt tölt chatszobák, fórumok, levelezésekkel.  Foglalkoztatja a gondolat, hogy szexuális partnert vonjon be az internetről, esetleg neked is bedobja. Ezektől izgalomba kerül, aktívan keresi, de próbálja gondosan kitörölni az előzményeket.

A  napi, akár többszöri pornónézés hosszú távon  megmérgezi a párkapcsolatot, azon belül az intimitást és szexualitást rombolja le. Ezért fontos végiggondolni, miről szól az intenzív pornónézési vágyunk? Mit akarunk vele kielégíteni? Mi az, amivel nem akarunk a saját szexuális életünkbe szembesülni? Mi a haszna és mi az, amit elvesz tőlünk?   (Forrás: pszichologuskereso.hu)

Férfiak, akik csak pornót néznek, és nem szeretkeznek…
Vannak férfiak, akik nem nézik, hanem csinálják, de keményen. Megint mások nézik, és közben elfelejtenek szeretkezni, miközben kitartóan képesek más nőket bámulni. Elviseljük, vagy mondjunk le róluk örökre?

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!