Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 19. 15:00 | Krajcsó Judit

TAVASZI HANGULATBAN

Tavaszi virág-kisokos

Ahogy a divatban, úgy a virágkötészetben is folyamatosan változnak a trendek, ezért szakértőt kérdeztünk arról, hogy milyen csokrot érdemes választanunk, ha ajándékozunk, vagy éppen az otthonunkat szeretnénk hangulatosabbá tenni.

A kifutókon és az üzletek polcain az utóbbi években egyre hangsúlyosabban jelennek meg szokatlan, korábban, össze nem illőnek tűnő párosítások – ez a csokrok esetében sincs másképp.

„Már a virágkötészetben is bátran keverjük a színeket és a stílusokat, igazodunk az aktuális trendekhez, de mindezt úgy, hogy megőrizzük a virágok természetes szépségét.” – kezdte Katja Schläfli, az Arioso tulajdonosa és mestervirágkötője.

Kép: Pixabay

Divatosak az évszakhoz illő asztaldíszek is. Kép: Pixabay

A közösségi médiában vitathatatlanul a virágdobozok a legnépszerűbbek – a szakértő szerint azért, mert nem csak elegánsak, de pratikusak is: az élővirág így könnyen szállítható és tárolható, kevés gondozással hosszan frissen tartható. Nagyon keresettek továbbá a gömb alakú csokrok, vagy akár az évszakhoz illő asztaldíszek is.

Ajándékozáshoz a gömbcsokrot Kép: Pixabay

Ajándékozáshoz a gömbcsokrot Kép: Pixabay

 Általános tudnivalók

Nincs mindenkire vonatkozó, univerzális szabály, ha virágot ajándékozunk, de elengedhetetlen az, hogy ismerjük az illető stílusát, ízlését, és az sem mindegy, hogy milyen térbe kerül majd a választott csokor vagy dekoráció, hiszen minden virágnak karaktere van, amely teljesen másképp érvényesül egy minimalista térben vagy épp egy barokk környezetben. A kulcs mindig a megfelelő gondozásban, ápolásban rejlik, amelynek hála a növény sokáig az otthon dísze lehet.

Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

„A tavaszi virágok – tulipán, jácint, nárcisz és egyéb hagymások – a hűvöset szeretik, nem véletlen, hogy közvetlenül a telet követően bújnak ki a földből. Könnyen meghosszabbíthatjuk az élettartamukat, ha lakásunkban éjszakára hűvös helyre rakjuk őket, minden nap cseréljük a vizüket és visszavágjuk a szárukat. Célszerű hideg vízben tárolni őket, ehhez akár egy néhány jégkockát is tehetünk a vázába.” – tanácsolta.

Kép: Pixabay

Naponta cseréljük a vizüket és vágjuk vissza a szárukat. Kép: Pixabay

Az illatos, friss virág amellett, hogy közkedvelt ajándék, az évszak igazi hírnöke, így elengedhetetlen ahhoz, hogy tavaszi hangulatot csempésszünk saját-, vagy szeretteink otthonába.

Kép: Pixabay

Már az illatukkal is a tavaszt csempészik az otthonunkba Kép: Pixabay

7 hasznos tipp a virágültetéshez, mert ideje van!
Tavasszal nemcsak a kerti, hanem a lakásban lévő szobanövényeink is megújulásra, frissítésre vágynak. Hogyan, mibe, milyen földbe és mikor ültessük át kedvenc növényeinket? A legfontosabb kérdésekre, gyors válaszok következnek.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!