Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 23. 19:00 | Krajcsó Judit

ASZTROLÓGIA

Oroszlán jegyben a mai Újhold – Mozgalmas, lármás időszak jön!

Tegnap beléptünk az Oroszlán jegyébe, a mai nap pedig máris az újholdé lesz. A Mars felforrósíthatja a szívünket, és az egekbe emelheti a vágyainkat, teszi ezt most az Oroszlán jegyében együtt állva a Nappal és a Holddal. Minden bizonnyal mozgalmas, zajos, lármás hónap következik, váratlan eseményekkel.

Az oroszlán jegyében a Mars felforrósíthatja a szívünket, és az egekbe emelheti a vágyainkat. Teszi ezt most az Oroszlán jegyében együtt állva a Nappal és a Holddal. Egy ciklus újholdtól újholdig tart, vagyis az előttünk álló 28 nap várható hatásairól kaphatunk általános képet.
Az Oroszlán őszinte jegy, ahol a Merkúr is most jár. Nagyszerű lehetőség az őszinte megnyilvánulásoknak, kinyilatkozásoknak és a szívünk megnyitására. Ugyanakkor kedvezőtlen hatása is lehet, jelezhet hazugságokat, csalást és manipulációt is a felszálló holdcsomóponti együttállás miatt.  A korábbi időszak szélsőségei egyelőre még nem érnek véget, tovább erősödnek. A Jupiter-Plútó kvadrát ismét bepontosodik. Minden bizonnyal mozgalmas, zajos, lármás hónap következik, váratlan eseményekkel – írja Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus a horoszkopelemzes.hu oldalon.

Az oroszlán őszinte jegy...Kép: Pixabay

Az oroszlán őszinte jegy…Kép: Pixabay

A luxus, a fényűzés, a drágább, minőségibb holmik iránti vágyakat felerősítik az Oroszlán jegyében járó planéták. Nő a vállalkozási kedv, az érvényesülési és a siker iránti vágy is. Arra kell vigyáznunk, hogy magunkon túl nem biztos, hogy látni fogunk, annyira elvarázsolhatnak a vágyaink, ideáljaink, önmagunk nagysága. Könnyű átcsapni önteltségbe, nagyképűségbe. Az alkotás, a teremtés és a kreativitás minden ízében, színében most szárnyalhatunk. Itt az idő új dolgokat létrehozni, amelyek jó érzéssel töltenek el és segítik az önkifejezésünket.

A szabadság, az valami egészen más…
Szabadság az, amikor nem félsz. Amikor úgy élhetsz, hogy eszedbe se jusson a szabadság. A szabadság a normális állapot. Valóban ilyen egyszerű lenne? Hogyan érhetjük el ezt az állapotot?

Az Oroszlán az életet szerelem nélkül el sem tudja képzelni. Bárkit könnyedén magával ragadhat ez az életérzés, még akkor is, ha már nagyon rég óta nem találkozott Ámor nyilaival. Felfokozott szexuális energiák lesznek jelen, mialatt a Mars áthalad az Oroszlán jegyén (július 20-szeptember 5.).

Az Oroszlán jegyében a Nap uralomban van, ő az uralkodó. A Nap évében vagyunk, tehát kiemelten fontos heteknek nézünk elébe. Személyes szinten is és világi szinten is, mivel az önmegvalósítás, a politika, a hatalom és a tekintéllyel bíró személyek, az uralkodók is a Nap hatása alá tartoznak. Különlegesség, hogy ebben az évben két Oroszlán újholdunk is lesz, július 23-án az első, augusztus 21-én a második, amely egyben napfogyatkozás is lesz, mivel a felszálló holdcsomóponttal együttállásban mindig napfogyatkozás jön létre. Hatása hosszan tartó és általában nem túl szerencsés eseményeket társítanak mellé. Érdekesség, hogy az augusztusi napfogyatkozás nemcsak az Egyesült Államokat érinti majd, hanem Donald Trumpot is, mivel Marsával és aszcendensével fog együtt állni a napfogyatkozás. Rá és az USA-ra is biztosan erős hatással lesz ez.

Kép: Pixabay

Zajos, lármás hónap következik, váratlan eseményekkel Kép: Pixabay

A Nap-Mars együttállás – különösen most, a jegyváltás körül jelezhet baleseteket. Égési, vágási kisebb-nagyobb sérüléseket, horzsolásokat könnyen elszenvedhetünk. Nőhet a türelmetlenség, az agresszió, a drámai megnyilvánulások; több önkontrollra lehet szükség. Ha lehet, ne sodorjuk bajba magunkat!

Változtass, és vágj bele! Újhold van!
Ha eddig nehezen szedted rá magad, hogy megválj régi, hasznavehetetlen kacatjaidtól, most itt az ideje, hogy kidobáld őket. Takaríts, porolj, lomtalaníts a szekrényekben, a pincében és a padláson, szabadulj meg az értelmetlen dolgoktól.

A Merkúrra már most oda kell figyelni, az Oroszlán 28. fokán áll újholdkor. Augusztus 11-12-én a Merkúr retrográdba fordul a Szűz 11. fokáról, és visszatér még ide az Oroszlán utolsó fokára. Elkezdődik egy rendkívül karmikus periódus az Oroszlán újholddal,  mely körülbelül szeptember 19-ig tart majd. Ekkor fogja a  Merkúr utoljára érinteni a Szűz 11. fokát, mely pont egybeesik majd a Szűz újholddal. Olyan közvetlen megtapasztalásokat hoz ez a karmikus periódus,  amelyeken keresztül fejleszteni kell személyiségünket és mindazokat a területeket, amit a Merkúr érint.

Az a terület (ház), ahol az Oroszlán újhold létrejön, ott várható a megújulás és a minőségi változás, kiemelt szerepe révén most érdemes oda fókuszálni.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!