Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
Megosztás:
2011. szeptember 01. 19:15 | PP-Eletforma

TESZT

Mutasd a lakásod, megtudod milyen vagy! -Tesztünk

A lakása berendezése, színvilága, rendje is rengeteget elmond egy emberről. Ön hogyan él? Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, melyik típusba tartozik.

1. A kedvenc helyem otthon:

a) a kandalló mellett  a nappaliban

b) a konyha, ahol összegyűlik a család

c) a karosszékem, ahova elvonulhatok olvasni

d) a dolgozószobám, ahol kiélhetem kreativitásomat

2. Mikor hazaér, beakasztja a kabátját:

a) az antik szekrénybe

b) a nyitott, fehérre festett előszobaszekrénybe

c) egy öreg előszobafalra

d) egy praktikus beépített szekrénybe

3. Mi az, ami biztosan nem található meg a lakásában?

a) mintás retrotapéta

b) egy minimalista designt követő konyha

c) egy bútoráruházból berendezett hálószoba

d) szárazvirágcsokor

4. Hol vásárol kiegészítőket?

a) régiségkereskedőnél

b) bolhapiacon és internetes licitoldalakon

c) lakberendezési kiállításokon

d) designer boltokban

5. Melyik háziállat áll a legközelebb Önhöz?

a) labrador

b) ló

c) papagáj

d) hal

6. A tipikus nyaralási ajándék:

a) egy szép kő

b) helyi lekvár

c) a helyi látványosság kicsi szobra

d) néhány üveg vörösbor

7. Milyen táska a kedvence?

a) csinos táska

b) szalmatáska

c) nagy bőr kézitáska

d) sportos szatyor

8. Kivel cserélne ruhatárat?

a) Grace Kelly

b) Nicole Kidman

c) Kate Moss

d) Andie MacDowell

9. Milyen Önnél a fal?

a) selyemtapétával burkolt

b) faburkolat

c) fehér

d) látszóbeton

10. Mit szólnak a látogatói, mikor először látják a lakását?

a) Milyen elegáns!

b) Milyen kényelmes!

c) Gyorsan kapcsold be a tévét, épp megy a kedvenc sorozatom!

d) Micsoda rend van itt!

A legtöbb a) válasz – Elegáns

Ön igazi elegáns egyéniség. Nagy hangsúlyt fektet a hagyományos értékekre, ha berendezési tárgyat vásárol, azt egy életre teszi. Fontosnak tartja a minőséget, még akkor is, ha ezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Túlságosan merész lépésekre soha nem szánja el magát, decens, finom minden, amivel körülveszi magát. Szereti az antik tárgyakat, büszkén őrzi a családi örökséget, szereti a sötét, nemes fából készült bútorokat és a drága textíliákat. Képes értékelni a kézzel készült dolgokat. Az különböző helyiségeket szereti elválasztani egymástól, Önnél biztosan nem lesz amerikai konyha. Ha lenne egy időgépe, biztosan az 1910-es évekig utazna vissza vele.

A legtöbb b) válasz – Kényelmes

A kényelmet tartja a legfontosabbnak, otthona elsősorban egy oázis, ahova visszahúzódhat, és feltöltődhet. Szereti meghívni a barátait, hiszen büszke lakására, mert az a személyiségének egy darabját tükrözi. Berendezést nem a szépsége alapján választ, inkább a természetes anyagokat kedveli. Romantikus természete lakásának stílusán is meglátszik: örömmel választ különböző méretű párnákat, szereti a kockás, csíkos, virágmintás függönyöket. A puha szőnyegek is a kedvencei közé tartoznak, a hangulatot nagy virágcsokrokkal teremti meg. Színei finomak, nem harsányak, az éles fényeket nem szereti, legjobban gyertyafényben érzi magát.    

A legtöbb c) válasz – Kevert

Ön nem engedi, hogy beskatulyázzák. Örömét leli benne, ha különböző kultúrák stíluselemeit keverheti, így pedig kialakíthatja a sajátját. Spontán és szokatlan, mindent kever mindennel, az újat a régivel, a barokkot a minimalistával. Önnek minden lehetséges, semmi nem szabhat határt a fantáziájának. Ha berendezési tárgyat vásárol, éppen aktuális hangulatára hallgat, nem az örökkévalóságnak vásárol. Szereti a változást, ezért gyakran átrendezi lakását is. Még a giccset is kedveli, bátran használ élénk színeket. Önmagát sem veszi igazán komolyan, így lakása is bohókás.

A legtöbb d) válasz – Praktikus

Önnél tisztaság uralkodik! Mindennek megvan a maga helye, lakása berendezése praktikus, modern, minimalista. Becsüli a minőséget, ennek ellenére nem hajlandó egy vagyont fizetni egy-egy bútordarabért. A praktikum az első, csak azután következhet a forma, ki nem állhatja a fölösleges díszeket, dekorációs elemeket, giccseket. Minden legyen világos, tiszta, átlátható, ilyen környezetben érzi jól magát. A természetes fényt szereti beengedni a lakásba, ezért kedveli a nagy ablakokat. A kontrasztos színeket szívesen használja, akárcsak a krómot és az alumíniumot, műanyagot, üveget. Szereti összemosni a funkciókat, így a konyháját biztosan nem rejti el, hanem egybeépíti a nappalival. A modern technika lenyűgözi, ezért a legújabb kütyüket berendezési tárgyként kezeli.Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!