Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 18. 19:00 | Krajcsó Judit

ARANYCSENGŐ DÍJ

Magyarország legnépszerűbb szálláshelyei

Ismét összeállította a legjobb belföldi szálláshelyek toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. Ez az egyetlen hazai összeállítás, amelynek összeállításába nem szól bele szakmai zsűri, hanem közvetlenül az utazók véleményét tükrözi. Az Aranycsengő díjat a fődíj mellett öt kategóriában osztották ki. Íme a győztesek!

Idén a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok lett a legjobb szálloda, ami igazolja a különleges élmények iránti hazai keresletet. A második helyezést a sümegi Hotel Kapitány Wellness, a harmadikat az egerszalóki Mesés Shiraz Wellness&Tréning Hotel kapta.

Puchner Kastelyszálló

Puchner Kastélyszálló, Kép: sajtóanyag

Az év családbarát szálláshelye címet idén a Kolping Hotel Spa & Family Resort nyerte el.

Kolping Hotel Spa & Family Resort_Az ev csaladbarat szallashelye.jpg másolata

Kolping Hotel Spa & Family Resort, Kép: sajtóanyag

A legbarátságosabb kategória nyertese a Hotel Castello Siklós.

Hotel Castello

Hotel Castello, Kép: sajtóanyag

Az idősebb generáció által leginkább kedvelt szálláshely az egri Hotel Eger&Park lett.

Hotel Eger Park

Hotel Eger&Park, Kép: sajtóanyag

A legjobb ár-érték arányú kategória nyertese az Orchidea Hotel Lipót.

Orchidea Hotel Lipot

Orchidea Hotel Lipot, Kép: sajtóanyag

 A legromantikusabb szálláshely kategóriában a legnépszerűbb, a párban utazók szavazatai alapján az egerszalóki Mesés Shiraz Wellness&Tréning Hotel lett.

Mese Shiraz Wellness & Trening Hotel, Kép: sajtóanyag

Mese Shiraz Wellness & Trening Hotel, Kép: sajtóanyag

A legkedveltebb szálláshelyeken túl a felhasználói szokásokat is vizsgálta a cégcsoport. A több mint 900 000 felhasználó adataiból kitűnik, hogy egy év alatt jelentősen nőtt a mobilfoglalások aránya a magyarok körében, egyes korosztályoknál 85%-kal.Míg tavaly 17%-ot tett ki, ez az arány idén 26%-ra emelkedett. A legmagasabb növekedés a 25-34 éves korosztályban következett be, itt egy év alatt 85%-kal nőtt a mobilfoglalások aránya.

Városok, amiket tuti, látnod kell! MOST!
Űzzük el a telet Amszterdam tulipánjaival, hangolódjunk a nyárra Athénban, és pezsdítsük fel a szerelmi életünket a romantikus Velencében. Természetkedvelőknek ajánlott a vidéki Anglia gyöngyszeme, az East Midlandsről elérhető Nottingham, urbanista építészetrajongóknak pedig inkább az európai Manhattannek becézett Rotterdam. Ha valami édesre vágyunk, akkor irány Brüsszel és környéke, a gasztrovilág ínyencségeiért pedig Lyonba érdemes utazni.

Noha a 930 000 főt vizsgáló mintában volt több olyan korosztály, ahol a foglalási számban visszalépés történt egy év alatt, a költése minden vizsgált korcsoportnak nőtt. Ez összhangban van a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataival, amelyekből kiderül, hogy összességében 7%-kal bővült a hazai turizmus tavaly, annak ellenére, hogy a belföldi utazók száma csökkent. A bővüléshez hozzájárult a belföldi utazók magasabb költése, valamint a hozzánk érkező külföldiek növekvő száma is.

A KSH márciusban közzétett adataiból látszik, hogy a belföldi többnapos utazásra indulók száma 5,5%-kal csökkent, viszont az ő napi átlagos költésük 5,6%-kal nőtt az előző évhez képest. A több napra Magyarországra érkező külföldiek száma 6,5%-kal emelkedett 2016-ban az előző évhez képest, míg az átlagos napi költésükben bekövetkező növekedés elmaradt a magyarokétól, ez mindössze 4% volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai alapján a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma több mint 11 millió főre, azaz 7%-kal nőtt 2016-ban, ami több mint 9%-os bevételnövekedést eredményezett, a vendégéjszakák száma pedig meghaladta a 27,6 milliót. Ami a szállodákat illeti, az öt csillagosok kivételével minden szállástípus esetében bővült a vendégforgalom 2016-ban. A legkiemelkedőbb, 12%-os bővülést a három csillagos szállodák realizálták.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!