Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. szeptember 12. 10:45 | László Márta

MÁR MOST GONDOLJ RÁ!

Legyél Te is tavasztündér!

Anyukám mindig azt mondta, hogy a tavaszi hagymásokat akkor kell kiszedni a földből, amikor vége a tanévnek, és akkor kell elültetni, amikor ősszel újra becsöngetnek. Nos, ezen örök igazságot szem előtt tartva a hétvégét balkonkertészkedéssel töltöttem. Ha tavaszra igazi virágoskertet szeretnél varázsolni mondjuk a konyhaablakba, akkor most kell a tettek mezejére lépned. 

Konyhaablakom tavaszi virágokkal, Kép: László Márta

Ez a kép március 14-én készült! Kép: László Márta

Alig várom tavasszal, hogy kibújjanak a kertben az első virágok – egy csodás évszak ígéretével. Ahhoz hogy a lakás minden zugában érezd ezt a remek hangulatot, már most kell előre gondolkodnod. Ma már még a szupermarketek polcai is tele vannak szebbnél szebb virághagymákkal, csak válogatnod kell fajta, méret vagy szín szerint.

Én anyukámra hallgatva június elején már kiszedtem a kis hagymákat a földből egy szellős kis hagymakosrkába, és most előkaptam őket. A balkonládákba friss földet öntöttem, és beleszórtam, állítgattam a tulipánokat, a nárciszokat, a krókuszokat, és a pici kis fürtös gyöngyikéket. Betakargattam egy földpaplannal az egészet, meglocsoltam, és a terasz szélére raktam. Most már csak karba tett kézzel kell várni a tavaszt. (Mondjuk, ez menni fog!)

Virághagymák balkonládában, Kép: László Márta

Szerencsére ezt az újságot már elovasta a férjem… Kép: László Márta

Annyit azért hozzátennék, hogy a mi teraszunk klimatikus viszonyai egészen különlegesek, magyarul fagytól viszonylag védett helyen áll, de ha télen tartósan repkednek a mínuszok, előtte a balkonládákat hullámpapírral vagy más szigetelőanyaggal be kell pólyázni. Ha ugyanis a hagymák megfagynak, elmarad a virágpompa…

Jó munkát, jó szórakozást!

Konténeres növények az otthonod pazar díszei
Azt szokták mondani, hogy a kert a családi ház lelke. Oda lépsz be először, mikor hazatérsz egy fáradt nap után, ott kortyolhatod el reggelente a kávédat, ott hűsölhetsz nyáron a fák alatt, és ott gyönyörködhetsz ősszel a színes levelek forgatagában. Ha van valami, ami tényleg a te kezed munkáját dicsérheti, akkor az az otthonodat körülvevő kert, amelyben a növények mindig hálásak a gondoskodásért, legyen az egy tő rózsa vagy egy nagyra nőtt gyümölcsfa. Abban az esetben, ha te is szeretnéd megalkotni a saját álom udvarodat, akár most azonnal belevághatsz, legyen bármilyen évszak is éppen.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!