Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 02. 11:00 | Krajcsó Judit

UTAZZUNK!

Irány Amszterdam, ahol majdnem mindent szabad!

Utánozhatatlan bulik, fergeteges szabad hangulat, gyönyörű virágözön, street food és kerekezés minden mennyiségben! Érdemes már tavasz elején felkeresni Amszterdamot, ahol a rengeteg látnivaló igazi feltöltődést jelent akár párosan, akár családosan.

Táncold át a tavaszt!

Állítólag a hollandok buliznak a legtöbbet Európában, és Amszterdamra ez különösen igaz. Tavasszal még az utcákra is kiözönlenek a vicces, nemzeti színbe öltözött táncosok és felvonulók a nemzeti ünnepen, április 27-én, a Koningsdagon. Ilyenkor százezrek érkeznek az egész napos dance fesztiválra, éjjel pedig a bárokban, a híres vörös lámpás negyed helyein folytatódik a narancsos őrület.

Ahol majdnem mindent szabad!

A belvároshoz közeli híres vörös lámpás negyed nappal sem utolsó program: itt található Európa első erotika múzeuma és a bevállalós utazók beülhetnek egy coffee shopba is, ahol nemcsak kávét kóstolhatnak, hanem a „nevetős sütemények” is teljesen legálisan kaphatóak.

Night Street View In Amsterdam Red Light District

Minden, mi szem-szájnak ingere…

A negyedben egyébként számos kis büfét is találunk, ahol remek gyors ételeket ehetünk. Amszterdam gyakorlatilag street food nagyhatalomnak számít. A piacokon (Albert Cuypmarkt és a Nieuwmarkt Market) megkóstolhatjuk a holland nyers heringet, a minifasírtot, a bitterballent és a tradícionális sültkrumplit, a patatje oorlogot és ne feledkezzünk meg az utánozhatatlan holland sajtokról se.

Kerekezz!

Ennyi finomság után érdemes egy kicsit mozogni: Amszterdamban több, mint egymillió bicajt használnak, sík a vidék, az autósok figyelmesek és a bringautak is kiépítettek. A helyiek imádják a kétkerekűt, vegyük fel mi is a ritmusukat. Városnézésre vagy tulipánvadászatra a legjobb kerékpárral menni.

Bicycles On A Bridge Over The Canals Of Amsterdam

Kulturális csemegék két keréken!

A városnézés legkényelmesebb módja tehát a kerékpár, a túrát kezdhetjük a „kötelező” látnivalókkal, így a Van Gogh Múzeummal vagy a Rijksmuseummal, megható élmény lehet az Anna Frank múzeum, kihagyhatatlan a Dam tér a Királyi palotával (Koninklijk Paleis), az Új-templommal (Nieuwe Kerk) és a De Bijenkorf áruházzal.

Merülj el a tulipán tengerében!

A várost kettészelő népszerű közparkban, a Vondelparkban is tulipánok százai várják a piknikezőket, de az igazi nagy durranás az Amszterdamhoz közeli Keukenhof, ahol több, mint 32 hektárnyi virágzó tulipán és nárcisz csábítja a látogatókat, márciustól május végéig. Érdekes még az Aalsmeeri virágtőzsde is, és az április 19-23 közötti virágkarnevál, a Bloemencorso!

Flower bed, Keukenhof, the Netherlands

Irány a tenger!

Jó időben a fővárosiak kiözönlenek a közeli tengerparta, a Zandvoortra, ami vonattal is könnyen megközelíthető. A színes öltözőházikóiról ismert, sárga fövenyes strandon partikkal és szórakoztató programokkal várják a napsütés és a vízi sportok szerelmeseit.

Zandvoort aan Zee - Holland

A szupersztárok is itt buliznak!

Természetesen a szupersztárok sem hagyják ki Amszterdamot, idén tavasszal például Sting, a Depeche Mode és Bruno Mars is koncertezik itt. A művészetrajongóknak pedig kötelező a Dutch Masters, az interaktív művészeti alkotóház a Madame Tussauds múzeumban, a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás a Nieuwe Kerkben és a május végi Holland Művészeti Vásár és Fesztivál.(képek: sajtóanyag)

Szeretjük a plasztikot külföldön is
A magyar utazók egyre gyakrabban rendezik kártyával a szálláshoz és közlekedéshez kapcsolódó költségeiket – derült ki a Mastercard legfrissebb fogyasztói felméréséből. Jelentősen nőtt azok aránya, akik utazás előtt az interneten vagy az utazási irodában fizetnek bankkártyával https://www.eletforma.hu/hirek/szeretjuk-a-plasztikot-kulfoldon-is/ezekért a szolgáltatásokért.

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!