Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 17. 13:00 | Krajcsó Judit

JÓ TANÁCSOK,PROFITÓL

Így készítsünk tökéletes természetfotókat

Chris Schmid díjnyertes természetfotós lenyűgöző képsorozaton örökítette meg az afrikai vadvilágot, ahol a természet és a túlélés törvényei uralkodnak. Most pár jó tanáccsal látja el azokat, akik a legjobb természetfotókat szeretnék készíteni, – Afrikában.

A díjnyertes, svájci származású fotográfus, Chris Schmid fotóművész kalandos fotóexpedícióra indult a namíbiai só-sivatagba. Az ott elkészített  fotók Chris dokumentumfilmjének, az „Afrikai túlélők” részét képezik, amelyek Afrika veszélyeztetett állatfajainak mindennapjait követi.

Etosha National Park, Namibia.

Etosha National Park, Namibia.

Képsorozatában fekete orrszarvúkat és rendkívül ritka sivatagi hiúzokat jelenít meg, valamint tanúi lehetünk egy oroszlánfalka életének vadászat közben. Fotói hűen ábrázolják a sivatagi vadélet magányos és elhagyatott, mégis különleges szépségét. A fotográfusaz évnek abban a szakaszában örökítette meg lenyűgöző képsorozatát, amikor az időjárási viszonyok rendkívül változékonyak. Ahogy a fotókon is látható a szélsőséges decemberi időszak számos kihívás elé állította a művészt, amely a nehézségek ellenére hozzájárult a kiemelkedő felvételek létrejöttéhez.

Etosha National Park, Namibia.

Etosha National Park, Namibia.

 

“A namíbiai sivatag vadvilága egyszerűen lenyűgöző, a saját szememmel láttam hogyan alkalmazkodnak az állatok a túlélésért vívott harcban. Ez egy csodálatos téma, amit a fotográfia nyelvén szerettem volna bemutatni. A gyér növényzet és a vízhiány miatt láthatjuk miként válnak szét a falkák vadászat közben, hogy élelmet találjanak. Emiatt nagyon kevés a búvóhely is, amitől ez az egyik leghatékonyabb és leghalálosabb vadászterület a ragadozók számára” – mondta Chris Schmid.

Chris pár jó tanáccsal látja el azokat, akik a legjobb természetfotókat szeretnék készíteni, Afrikában:

  • Biztosíts magad mellé egy profi nyomkövetőt! Ne sajnáld az időt a legjobb nyomkövetők felkutatására, mert munkád során felbecsülhetetlen segítséget nyújthatnak!
  • Légy rendkívül türelmes és készülj fel arra, hogy korán kell kelned, ha csatlakozni szeretnél egy oroszlánfalkához. Az oroszlánok hajlamosak naponta akár 20 órát is aludni, ezért mindig ébernek és fotózásra készen kell lenned, nehogy lemaradj a falkamenetről.
  • Légy figyelmes! Egyszerűen hangzik, mégis alapvető jó tanács, ha csak a legjobb felvételekkel elégszel meg. Ne csüggedj, ha egy teljes nap után nem sikerül a gepárdokat vagy oroszlánokat lencsevégre kapni vadászat közben, ezzel csak nő az esélye, hogy másnap újra próbálkoznak. Csak kövesd őket tovább!
  • Légy megfelelően hidratált és igyál sok folyadékot! A gyakorlati szabály szerint fogyassz három óránként egy liter vizet!
  • Használj objektív szűrőket! Az afrikai sivatagban rendkívül szélsőséges az időjárás, ezért használj objektív szűrőt fényképezőgéped védelme érdekében!
Etosha National Park, Namibia.

Etosha National Park, Namibia.

 

Városok, amiket tuti, látnod kell! MOST!
Űzzük el a telet Amszterdam tulipánjaival, hangolódjunk a nyárra Athénban, és pezsdítsük fel a szerelmi életünket a romantikus Velencében. Természetkedvelőknek ajánlott a vidéki Anglia gyöngyszeme, az East Midlandsről elérhető Nottingham, urbanista építészetrajongóknak pedig inkább az európai Manhattannek becézett Rotterdam. Ha valami édesre vágyunk, akkor irány Brüsszel és környéke, a gasztrovilág ínyencségeiért pedig Lyonba érdemes utazni.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!