Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 29. 11:00 | László Márta

INGATLANÜZLET

Hogyan legyünk tutira gazdagok?

Az ingatlanba fektetett pénz 5 éves távlatban megbukik a többi lehetőséggel szemben, de hosszú távon az ingatlanbefektetés az egyik legbiztonságosabb megtakarítási forma – állítja Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa.

Szép ház, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

Arany, kötvények, cégvásárlás, ingatlan – számos módja van annak, hogy valaki kamatoztassa megtakarításait. Mi arra voltunk kíváncsiak miért jó, miért jobb az ingatlan befektetés, mint az egyéb megoldások.

– Véleményem szerint akkor van igazán értelme ingatlanba fektetni, ha valaki nem 1-2 évben gondolkodik, hanem úgy tekint a megtakarításaira, hogy ez egy igazán hosszú távú befektetés. Én azt javaslom, hogy a döntés előkészítésnél vonatkoztassunk el a tőzsdétől, a banki kamatoktól és egyéb pénzügyi lehetőségektől, nem szabad összehasonlítani ezeket egy ingatlanbefektetéssel, mert egy ilyen összevetésnél 5 éves távlatban megbukik az ingatlan a többivel szemben a macera miatt: a kiadási procedúra, felújítások, és egyéb ráfordításokkal együtt pénzügyi szempontból elvérzik az ingatlan, mint befektetés. Ha 5 évnél tovább gondolkodunk és azt mondjuk, hogy 10 évben vagy még hosszabb távon szeretnénk befektetni, akkor éri meg ingatlant vásárolni – mondta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa, aki egyetért Donald Trumppal, miszerint generációkon átívelő vagyont felépíteni csak ingatlanból lehet.

Kísértet vagy bérlő költözik az üresen hagyott házakba?
Akár napok alatt gazdát cserélnek a pörgő piacon a legnépszerűbb ingatlanok. Az elköltöző tulajdonosoknak azonban csak a harmada értékesíti a korábbi otthonát – derül ki a KSH felméréséből. 13 ezer ingatan hever parlagon, amelyek jó részét inkább megérné eladni, állítja az OTP Ingatlanpont elemzője.

– Lehet valakinek egy fantasztikus pénztermelő vállalkozása, de ha egyszer csak jön egy gazdasági válság, egy jelentős piaci átalakulás vagy egy új trend, onnantól kezdve lehet, hogy nem lesz lehetősége kinyerni a vállalkozásából a pénzt. Viszont az ingatlan egy igazán jó, hosszú távú befektetés, s én is egyetértek vele – nyilatkozta a szakember, majd hozzátette: bár főként hosszú távú befektetésként érdemes az ingatlanokra gondolni, alkalmi vételek esetén rövidtávon is lehetnek sikeresek az ilyen befektetések.

– Ha rövid távú céljaink vannak, akkor egy kivételesen jó vétellel is van értelme ingatlanban gondolkodni, mint befektetés, de jelen piaci helyzetben versenyzik az ingatlan az egyéb pénzügyi befektetési lehetőségekkel” – zárta Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat tulajdonosa.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!