Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. április 18. 11:00 | László Márta

OTTHON, ÉDES OTTHON

Ezeket a házimunkákat utáljuk legjobban!

Jelentősen megkönnyítették a korszerű technikák az otthoni hétköznapi munkákat. Bizonyos esetekben azonban még mindig hajlamosak vagyunk körülményesebb módszerekhez folyamodni ahelyett, hogy a legújabb megoldásokat alkalmaznánk. Szóval, hol is tartunk?

Melyek a legkevésbé kedvelt házimunkák?

Egyértelműen a vasalás áll a dobogó felső fokán a leggyűlöltebb házimunkák rangsorában. Igaz, én szeretek vasalni, mert a többihez képest ez még kreatív is lehet!

Színes ruhacsipeszek, Kép: pixabay

Kép: pixabay

Ennek ellenére az emberek 38%-a nálunk utálja ezt a “produkciót”! A következő helyen a konyha takarítása áll 35%-kal, mert időigényes és ez a legtöbb lépésből álló házimunka. A ruhamosás a megkérdezettek többsége szerint jóval egyszerűbb feladat, de kifejezetten unalmasabb és időrabló tevékenység, amit háromból egy ember nemes egyszerűséggel utál elvégezni – legalább is a P&G legfrissebb felmérése szerint.

A technológiai újítások között azonban ott találjuk például a 3 az 1-ben kapszulákat, amik igazán nem követelnek túl sok kombinatórikát használójuktól! Gyakran mosunk, de nem kell bajlódni a mosóporral külön a kapszulába, külön a dobba öntve, majd még az öblítővel, ahol meg kell győződnünk, hogy úgynevezett sima öblítőről vagy koncentrátumról van-e szó? Más, hasznosabb dologra is használhatjuk ez a rengeteg időt!

Mit mond, aki kipróbálta?

A 3 az 1-ben mosókapszulát használók 96 %-a állítja, hogy még sosem volt ilyen könnyű a mosás.

Kerti praktikák nőknek – jó előre!
Te is egy Született feleség vagy? Akkor biztosan emlékszel a jelenetre, amikor Gabrielle kertjében John félmeztelenül nyírja a füvet… Na, az egy látvány… VOLT!… Ébredj fel, döbbenj rá, TE fogod a füvet is levágni! És a nem túl távoli jövőben! Szakértőink mondják el, mit kell felvenned!

A többségük szerint jobban védi ruháik anyagát, valamint 76 %-uk úgy látja, élénken tartja a színeket. Szinte mindenki azt mondta, a mosás maga talán még élvezetesebb és egyszerűbb is. Fontos, hogy gyerek kezében ne kerüljön! A csomagolást biztonságosan le kell zárni!

A felmérésről:
Az adatokat 6 országban: Egyesült Királyság, Németország, Románia, Spanyolország, Lengyelország gyűjtötték össze a 18 és 64 éves korosztály körében reprezentatív mintavétellel még 2017 júniusában.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!