Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2014. november 29. 16:30 | PP-Eletforma

pótcselekvés?

Egy kicsit belehalunk minden sorozatba – Tényleg így tévézünk?

Mindennapi problémáink elől menekülünk a televízióhoz, és éljük bele magunkat a végeláthatatlan sorozatokba. Pótcselekvés vagy szórakozás? Mindenesetre óvakodjunk, hogy megzavarjuk közben a másikat! Megjárhatjuk!

Egy hosszú, fárasztó nap után szinte megkönnyebbülés hazatérni, csak feltenni a lábunkat a kanapéra, kikapcsolni a telefonunkat, és belemerülni kedvenc TV-sorozatunkba. A Samsung tévénézési szokásokról készült felmérése is rámutatott arra, hogy ezzel korántsem vagyunk egyedül.

A gyerekeink is egyre több időt töltenek a tévé előtt
Kép: Pixabay

Az emberek életében igencsak fontos szerepet tölt be a televíziózás. Egyfajta menekülés ez a napi rutin elől, amelynek megvannak az árnyoldalai is, hiszen minden második ember érzelmileg is kötődik a kedvenc sorozatához, és amikor a főhős elbukik, sokszor nehezen éli meg a képernyő előtt. A felmérés szerint az európaiak több mint fele hetente legalább egy részt megnéz kedvenc sorozatából, de akadnak olyanok is, főleg az olaszok és a svájciak, akik egyszerre több epizódot is képesek végignézni.

A népszerű televíziós sorozatok egyértelmű velejárója, hogy megmozgat mindenkit, másnap a munkahelyen is erről beszélünk, sőt, az internet is ettől „hangos”.

Nem tudnánk élni nélküle…
A technikai vívmányok közül a világhálóhoz kötődnek leginkább a rendszeresen internetező felnőttek, ezután a mobiltelefon következik a rangsorban, a harmadik pedig a televízió.

A felmérésből azonban kiderül, hogy az európai tévénézők kifejezetten körültekintőek, amikor egy sorozat történetét mesélik el, figyelve arra, hogy a történet fontos momentumait ne lőjék le. A megkérdezettek nagy része (71%) így soha nem szpojlerezne, hiszen ők is utálnák, ha ezt velük tennék meg.

Minden második tévénéző valóban a mindennapi problémák elől menekül a televízióhoz. A kikapcsolódás azonban soha nem lehet teljes, hiszen éppen azért, mert annyira beleélik magukat a sorozat történésébe, szinte meggyászolják, amikor az véget ér. Viszont sokan ugyanezzel a lendülettel rögtön belevetik magukat egy új sorozatba, hogy az így keletkezett űrt azonnal betöltsék. A kutatásból kiderült az is, hogy a nézők sokszor annyira belefeledkeznek a tévézésbe, hogy kifejezetten feszülté válnak, sőt mérgesek lesznek, ha megzavarják őket kedvenc sorozatuk közben.Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!