Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 14. 18:00 | László Márta

KREATIVITÁS

Csak a kezemet tessék figyelni! Jelszó: vintage

Az adventi hajrában zsúfolásig telnek a bevásárlóközpontok, pedig a legszebb dekorációhoz vagy tökéletes ajándékhoz sokszor inkább a kreativitás a kulcs. A saját készítésű díszek segítségével átélhetjük az alkotás semmivel össze nem hasonlítható érzését, ráadásul ebben az örömben a környezetünk is osztozni fog.

Már két gyertyát is meggyújtottunk, ami azt jelenti, hogy visszafordíthatatlanul elindult a karácsonyi nyüzsgés: ideje átgondolni, hogy kinek mit ajándékozunk, és hogyan varázsoljuk igazán ünnepivé a lakás minden szegletét. Egyre többen választják az üzleteket elárasztó tömeg helyett az otthon melegét, és állnak neki az alkotásnak, legyen szó egy különleges, saját készítésű ajándékról vagy épp az ünnepi kiegészítőkről.

A klasszikus koszorún és adventi naptáron túl is van élet: ezúttal egy vintage-hangulatú, mégis modern karácsonyi dekorációt ajánlunk, amit pillanatok alatt elkészíthetünk.

Vintage karácsonyváró dekor Csorba Anitától:

Modern karácsony vintage hangulatban, Kép: Bondex

Modern karácsony vintage-hangulatban, Kép: Bondex

Eszközök:

  • 4 db raklapléc
  • univerzális festék vagy Bondex Vintage Effect festék
  • Bondex Metal Effect vagy Patina Effect Wax
  • kalapács
  • szögek
  • ecset, rongy
  • tetszőleges dekorációs elem, fenyőágak, stb.
  • ragasztópisztoly
  • festéknyitó, keverőpálca

Elkészítés:

A léceket méretre vágjuk, megcsiszoljuk, és a felületüket portalanítjuk. Ezután egy rétegben visszük fel a festéket, hogy a fa erezete még látható maradjon. Vintage Effect festék esetén az ecsettel való felhordás után rögtön töröljük vissza a felületet a felesleges festék eltávolítása érdekében. A festék megszáradása után egy puha rongy segítségével vékony rétegben eldolgozzuk a waxot a felületen, ez fogja az igazi vintage-hangulatot kölcsönözni a fának, valamint tartóssá és vízlepergetővé is varázsolja a felületünket.

Pasztell színű lesz az idei karácsony
A karácsonyi készülődésnek is vannak szakértői: ők azok, akik sokat dolgoznak azért, hogy a külföldön kapható, idei ünnepi dekorációk hozzánk is eljuthassanak, hogy terített asztalunk divatos, egyedi lehessen, és a pénztárcánkat se terhelje meg túlságosan. Boncz Péter, a Praktiker szezonális és kihelyezésekért felelős értékesítési osztályvezetője ilyen szakember, aki most 5 tippjével teszi könnyebbé számunkra a következő hetek bevásárlásait.

Miután a wax is megszáradt, már össze is állíthatjuk az alapkeretet: a sarkokban 2-2 szöggel rögzítsük a léceket. Ezután következik a dekoráció központi eleme, amely tetszőleges lehet – Anita ezúttal egy szalmaőzt választott, amit ragasztópisztollyal illesztett a keretbe. Majd a fenyőágakat is ragasztópisztollyal rögzítjük, ehhez használhatunk valódi vagy műfenyőt is.

Végezetül, hogy igazán karácsonyi legyen a végeredmény, a sarkokba csillogó gömböket, a faágakra pedig díszeket ragasztunk. A hangulatot egy meleg fényű led-sorral koronázzuk meg.

Ez az alapkeret azért is nagyszerű megoldás, mert a dekorációt akár szezonálisan cserélhetjük benne az évszaknak és ünnepnek megfelelően!

Ha érdekelnek az otthoni, praktikus DIY megoldások, további inspirációkért látogass el a Bondex weboldalára!

 

 

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!