Facebook hozzászólás
418

Citromot a mikróba! Csodát tesz!

A lehető legbosszantóbb dolgok közé tartozik, amikor – tegyük fel, véletlenül – úgy rakunk be a mikróba melegíteni egy jó zsíros ételt, hogy azt nem fedjük le. Zsírcsöppek mindenütt… csak győzzük sikálni. De van megoldás! Egy gerezd citrom…

Kép: Zanussi

Nem kell többé bosszankodni, ha a melegítés közben az étel köpködött, kifröccsent. Fogj egy gerezd citromot, facsard bele egy pohár vízbe, tedd a mikróba, és melegítsd néhány percig. A program végén vedd ki a poharat – vigyázz, mert forró! – , majd egy puha szivaccsal töröld át a készülék oldalát – tanácsolják a Zanussi szakemberei. Meglátod, úgy fog csillogni, mintha új lenne!

A citrom egyébként is remek tisztítószer, jól használható például ruháknál is. A citromlé természetes fehérítő hatású, használata az egyik legbiztonságosabb tisztítási módszer. Mosáskor öntsünk a vízbe fél pohár citromlevet, és legalább fél óráig hagyjuk benne ázni a ruhákat. Miután átöblítettük az anyagot, a textilek láthatóan fehérebbek lesznek. Kiváló tisztítószer rozsda és ásványi anyagok által okozott foltok eltüntetéséhez is, mosás után pedig észrevehetően természetes frissességet ad ruháinknak.

5 tipp a tűzhely tisztán tartásához
Ha a gázrózsa nem gyullad meg elsőre, a sütemény pedig nem sül át egyenletesen, legfőbb ideje takarítani! A piszok nemcsak a tűzhelynek árt, de az ételek ízének is!

Arra is van tippünk, hogy mit tegyél a megmaradt borral, vagy épp hogyan bányászd ki a szekrény mögé beesett apróságokat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!