Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. november 24. 17:45 | László Márta

HANGOLÓDJUNK!

Adventi dobozcuccos

Bár alaposan megtréfált bennünket az ősz, hiszen még november elején is szinte nyárias időjárásban teltek a napok, de most már megérkezett a hideg is, természetesen megjelentek a karácsonyi díszek, adventi kalendáriumok a boltok polcain. Már nem is kell olyan sokat várnunk az év legszebb családi ünnepéig, úgyhogy egyértelműen itt az idő a lelkünkben is elkezdeni a hangolódást. A legjobb, ha ezt a család együtt élheti át, hiszen ezek a meghitt percek, és a közös készülődés adja meg az ünnepi hangulat igazi varázsát.

A rohanó hétköznapok után igazán szükség van arra, hogy egy kicsit lelassuljunk, leüljünk együtt a családdal kicsit készülődni, mézeskalácsot sütni, dekorációkat készíteni az otthonunkba.

Almás doboz, Kép: Sió

Kép: Sió

A gyerekeknek különösen fontos a szülőkkel eltöltött idő, éppen ezért legyetek minnél többet velük. Erre pedig kevés jobb alkalom kínálkozik az adventi időszaknál, amikor azt is megtaníthatjuk, és átadhatjuk a gyermekeinknek, mennyire fontos, hogy a szívünket-lelkünket, és az otthonunkat is ünneplőbe öltöztessük.

Almás dísz készítése, Kép: Sió

Kép: Sió

Az egyik legismertebb hazai dobozos üdítőitalt gyártó cég külön ajándékkal kedveskedik mindazoknak, akik az ünnepi készülődést különlegessé szeretnék varázsolni. Az egyik legismertebb hazai „Csináld magad”/DIY alkotó-designer, Csorba Anita tervezte az almás, a körtés és az  őszibarackos dobozokat.

Csorba Anita, Kép: Sió

Csorba Anita munka közben, Kép: Sió

Az almából ajándékdobozka, a rostos őszibarackosból mécsestartó, a vilmoskörtésből, pedig karácsonyfadíszek vagy ajándékjelölők készíthetők el. Nincs más dolgunk tehát, mint egy jót kortyolni, és máris jöhet a közös családi színezés, kifestés és az egyedi saját készítésű dekoráció öröme. A DIY-fázisfotókat és a kisvideókat ezen az oldalon találhatják meg az érdeklődők, ahol Anita további karácsonyi dekortippeket is ad, így akár betlehemi csillag, gömbdísz, szaloncukros dobozka vagy sütitartó is készülhet a gyümölcsitalok csomagolásából.

Karácsonyi díszek, Kép: Sió

Kép: Sió

Feladat tehát: mielőbb megtervezni, melyik nap kezdjük a dekorációkészítést, hogy időben be is szerezhessük hozzá a praktikus hozzávalókat!

Itt egy biztos karácsonyi ajándék
Közeledünk az év végéhez, amikor a bevásárlóközpontokat megtöltik a karácsonyi akciók. Az egyik legismertebb pénzintézet Gyógyvarázs Programja azonban idén karácsonykor is a legnagyobb ajándékot, a gyerekek egészséget támogatja: országszerte 26 kórház, mentőállomás, védőnői szolgálat és házi gyermekorvosi rendelő kaphat a kicsik vizsgálatát és gyógyítását segítő műszereket vagy szebb környezetet összesen bruttó 9 millió forint értékben. Arról, hogy melyik intézmény legyen a nyertes most bárki szavazhat online és a bankfiókokban – így adhatunk csupán egy kattintással valódi ajándékot a legkisebbeknek!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!