Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. július 18. 10:06 | PP-Eletforma

CSODÁLATOS

A világ öt legcsodálatosabb nyaralóhelye!

Ugye Ön is arról álmodozik, milyen jó lenne párjával kiruccanni valamilyen csodálatos tenger- vagy óceánpartra, ahol kék a víz, fehér a homok, finom ételek és italok, barátságos vendéglátók fogadják?

Nos, ugyan a következő nyaralóhelyek többsége az átlagos magyar fizetésből élőknek elérhetetlen, mégis érdemes legeltetnünk egy kicsit a szemünket a képeken!

 

Myrtos. A világ legcsodálatosabb partszakaszai közé sorolják ezt a görög paradicsomot, ahol fehér mészkövek szegélyezik a kék tengert. A Kefalonia szigetén található látványossághoz minden arrafelé pihenő turista ellátogat, ahogy a filmkészítők is: itt forgatták a Korelli kapitány mandolinja című mozit is!

 

Hamoa. Nem csoda, hogy a legszebb strandok közé bekerült egy hawai is, hiszen ha tengerről, ha pálmafákról van szó, akkor mindenkinek ez a szigetcsoport jut eszébe. Nem csoda, hiszen a vulkanikus szigetcsoport bővelkedik korallzátonyokban, működő kráterekben, amelyek forró gőzöket bocsátanak ki magukból. A leghíresebb város Waikiki, ahol még mindig érezhető a gazdagság illata, bár már nemcsak a legjómódúbbak engedhetik meg maguknak a környék megtekintését.

 

Thaiföld sem maradhat ki az előkelő listából, ahova egyre több magyar turista is ellátogat – nem ok nélkül. Fővárosa, Bangkok egyben hangos, nyüzsgő, és csendes hely: itt található ugyanis körülbelül négyszáz (!) wat, azaz templom-kolostor. De akkor is ez legyen az úticélunk, ha a világ legnagyobb buddhista emlékművét szeretnénk látni: a 127 méter magas Phra Pathom Chedi kihagyhatatlan!

Karib-tengeri partok. Nemcsak a mostanság annyira népszerű film miatt került a világ legszebb strandjai közé, puha, fehér homokja és pálmafái magukért beszélnek. Évszázadokon keresztül a kalózoknak nyújtottak menedéket ezek a gyönyörű szigetek, ahol éjszakánként nyüzsgő élet várja a látogatókat. Ha mi is egy kicsit karibi hangulatban szeretnénk érezni magunkat otthon, akkor készítsük el a kókusztej és gin keverékéből álló helyi specialitást!

 

Mallorca. A Földközi-tenger szigetei közötti szépségversenyt egy internetes szavazás szerint Mallorca nyerte, ahol egyszerre találunk nyüzsgő nagyvárosokat és elhagyatott, magányos sziklás területeket. De nem csak azok érezhetik jól magukat itt, akik a passzív pihenés hívei, hiszen a fővárosban Palma De Mallorcában számos réges-régi kolostor, templom található, de érdemes végigsétálni az óváros labirintusszerű utcáin is!

A www.theworldsmostbeautifulbeaches.com felhasználásával

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!