Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 10. 19:00 | Krajcsó Judit

MEGSZAVAZTUK!

A duplázó, a maximalista és a meglepetés – Mutatjuk az idei Év Fürdőit

Van duplázás, de nagy meglepetés is, az idei Év Fürdője közönségszavazáson, melyen az elmúlt három hónapban közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát.  A verseny célja, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk mennyiségében és minőségében világviszonylatban is kiemelkedőnek számító termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre. Íme a győztesek!

Termál nagyhatalom vagyunk

Magyarország termálvízkészlete egyedülálló kincs: ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas kiváló minőségű termál- és gyógyvíz sehol máshol nincs. Hazánkban kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – található. A hagyományosabb értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence gondoskodik az ifjabb generáció szórakoztatásáról is.

A nyertes fürdők

A duplázó: Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló

Az Év Fürdője 2017 címet a Hungarospa Hajdúszoboszló szerezte meg, amely nemcsak az ország, de Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. A verseny történetének első duplázását könyvelheti el a Hajdú-Bihar megyei fürdő, hiszen 2015-ben, az első Az Év Fürdője versenyen már sikerült győznie. A legkedveltebb magyar fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel.

AzEvFurdoje2017_HungarospaHajduszoboszlo_3

Hungarospa Hajdúszoboszló

Élményfürdőjében különböző korokat és helyszíneket megidéző élménymedencék, szaunavilág, baba- és családi medencék, szörf és számos wellness-, fitness szolgáltatás várja a látogatókat. A vendégek körében a fürdő 30 hektáros gyönyörűen parkosított, 13 medencés strandja is nagyon népszerű, különösen mediterrán tengerpartra hasonlító, pálmafákkal és homokos parttal övezett rész. Medencéje 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A strand területén található csúszdaparkban 15 különféle pályából lehet választani.

AzEvFurdoje2017_HungarospaHajduszoboszlo_5

Hungarospa Hajdúszoboszló

A Hungarospa Hajdúszoboszló rekordszámú, több, mint 11 000 szavazatot kapott. A 2. helyen a Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdő végzett, amely mindössze 5 szavazattal előzte meg a harmadik helyezett Gyulai Várfürdőt.

A maximalista: Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy

A Demjéni Termál Völgy a tavalyi versenyben is szép eredményt ért el, hiszen 3. lett kategóriájában, idén csúcsra ért. A Demjéni Termál Völgy népszerűségét szintén a sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő, gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket.

AzEvFeltorekvoFurdoje2017_DemjeniTermalVolgy_6

Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy

A Cascade Barlang- és Élményfürdő igazi szemkápráztató látványosság, az egyik legkülönlegesebb hazai fürdőhelyszín. A fürdőhöz csúszdatorony is csatlakozik. A termálfürdőt 4 évszak fürdőjeként is emlegetik, az év minden napján egyedülállóan meghosszabbított nyitvatartással hajnal 2 óráig várja a vendégeket. A wellness részlegen gőzkabin, finn szauna, Kneipp medence és sókamra is található.

AzEvFeltorekvoFurdoje2017_DemjeniTermalVolgy_1

Cascade Barlang- és Élményfürdő

Az Év Feltörekvő Fürdője kategória második helyezettje a Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő, harmadik helyezettje az Orosháza – Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő lett.

A meglepetés: A Helyiek Kedvenc Fürdője a V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont úgy szerezte meg a győzelmet a legkisebb fürdők kategóriájában, hogy tavaly még a TOP 15-ben sem szerepelt. Igazi meglepetés-győzelem az övé.

AHelyiekKedvencFurdoje2017_V-8VizesNyolcasUszodaEsSzabadidokozpont_1

V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A szentendrei uszoda Magyarországon elsőként kapta meg a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését. A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető. Itt található Magyarország első mesterszaunája is. A fürdőben tematikus éjszakai wellness programokat is tartanak.

AHelyiekKedvencFurdoje2017_V-8VizesNyolcasUszodaEsSzabadidokozpont_2

V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A Helyiek Kedvenc Fürdője kategória második helyezettje az algyői Borbála Fürdő, a harmadik pedig a Tiszavasvári Strandfürdő lett. (Képek: sajtóanyag)

6 csodás hazai fürdőt ajánlunk – esős időre
A már hűvösebb és esős napokra ajánlják a termalfurdo.hu szakértői ezt hat remek, esőbiztos fedett résszel rendelkező fürdőt nagy tavaink közeléből.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!