Facebook hozzászólás
319

Forró téma: sós desszertek a meleg napokra

Ha nyár, akkor hajnalig tartó baráti összejövetelek, vidám hétvégék a gyerekekkel, gondtalan utazás… és persze állandó fogyókúra. Ha a meleg évszakban jókedvünket és alakunkat is szeretnénk megőrizni, és a családot is jóllakatnánk, akkor válasszunk pulykahúsból készíthető fogásokat. Váltsuk le a cukros édességeket egészséges sós csemegékre! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint: ezek a receptek sem az időt, sem a kalóriát nem pazarolják.

Mindannyian szeretjük a hosszú nyári délutánokat, a virágoktól illatos levegőt, a csillagos éjszakába nyúló beszélgetéseket. Mikor a gyerek az ölünkben alszik el, összebújunk szeretteinkkel. Mikor felemlegetjük a régi emlékeket, vagy a barátokkal tárgyaljuk meg az élet értelmét. Nyáron kicsit jobban megismerjük egymást, az énhatárok is felolvadnak a hőségben.

Dosso Gabi, Kép: gallicoop
Dosso Gabi, Kép: gallicoop.hu

Ezt a boldogságot csak a finom falatok tehetik még teljesebbé. Viszont sokszor fejtörést okoz, mivel lepjük meg vendégeinket. Mi az, ami mindenkinek tetszik, modern és egészséges, emellett nem jelent veszély a nehezen megszerzett csinos alakunkra? Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a pulykahúsra esküszik, mert a pulyka az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, zsírszegény és sokoldalúan felhasználható.

– Manapság minden divatos diéta hüvelykujjszabálya a fehérjében gazdag, ám cukorban és szénhidrátokban szegény étkezés. De mit tegyünk, ha nyakunkon a család, a gyerekek desszertért kiáltanak, és bizony a nagyi sem arról híres már, hogy könnyedén vált rigó jancsiról paleo étrendre? A megoldás: sós desszertek. Szeretem a pulykát, mert könnyen, gyorsan, egészséges falatokkal lephetem meg a családomat, még a legkisebbek is ellenállás nélkül elfogyasztják az ételeket. –

Az egyik legegyszerűbb, biztos sikert akaró recept a sonkás muffin. Akárcsak édes testvérei, ez is egyszerűen elkészíthető.

Gyorstalpaló pulykasuli
Ha kiskorodban a fára mászást és a homokozást választottad a konyhában lábatlankodás helyett, bizonyára kiestek alapvető ismeretek az ételek készítésével kapcsolatban. Ha épp hiányoztál anyukád szoknyája mellől, miközben a húsok előkészítésével foglalatoskodott, Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának mini tanfolyamával behozhatod a lemaradást!

Csak összekeverjük a hozzávalókat, papírba rakjuk a masszát, majd sütőbe toljuk a finomságot. Frissen, még melegen az igazi! Kínáljunk hozzá mártogatós zöldségeket! A gyerekek imádni fogják a színes kis muffinpapírokat, ami meghozza a kedvüket a csemegézéshez. Még az is lehet, hogy megszeretik a húst!

Ínyencek kedvence lehet a pulykasonkás mini linzer, amiben a pulykahús gyengéden olvad össze a lilahagymával, a sajttal és a tojással. A francia quiche-re hasonlító desszert akár önálló fogásként is megállja a helyét. Pikniken, vagy tábortűz mellett is hamar elfogy. Bátrabbak egyedi fűszerezéssel is különlegessé tehetik.

A magyaros ízek kedvelőinek ajánlott a kolbászos batyu, ami a hagyományos disznó helyett pulykakolbászból készül. Még a nagypapa sem fogja észrevenni, hogy kedvenc húsát egészségesebb felvágottra cseréltük, annyira ízleni fog neki a gombával megbolondított töltött desszert. A strandon is ott a helye, elcsomagolva a fürdőruhánk mellé.

Ennyi finomság hallatán nem kell mást tenned, mint megfogadni és megvalósítnai sztárszakácsunk receptjeit! Figyeld a következő napok pazar receptjeit, és elámulsz, milyen sikered lesz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!