Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. december 07. 17:00 | PP-Eletforma

Ütött a forralt bor utolsó órája

Vége a kétes minőségű forralt boros karácsonyi vásároknak és a cipekedésnek – a prémium boros rendezvényeiről ismert Winelovers az ünnepek előtti kóstolás és vásárlás XXI. századi generációját hozza el Budapestre. Indul a Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár!

Pezsgősüvegek jégben, Kép: pixabay

Illusztráció, Kép: pixabay

Jó alapanyagból készíthető jó forralt bor, de a borértők tudják, hogy az igazán fényes ünnepek itala nem ez. A karácsonyi asztalok és a fenyőfa alatti ajándékcsomagok, majd a szilveszter középpontjában ugyanis a tokaji aszúk és a hagyományos eljárással készült pezsgők állnak – olvasható a Pezsgő és Aszú sajtóanyagában.

A tokaji aszú több száz éves készítési hagyománya napjainkban a világ legköltségesebb borkészítési eljárásának számít. Nem kevésbé értékes a hagyományos champagne-i pezsgőkészítési módszer, amelyet mára az egész világ irányadónak tekint. Idén e két legjelentősebb presztízst képviselő ital került a Winelovers ünnepi asztalára.

A rendezvényszervező csapat nemcsak a hagyományokat szeretné feleleveníteni, hanem a borkedvelőket is megajándékozná, ezért egy új típusú rendezvénnyel lép elő decemberben. A Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár is egyben. A hagyományos Winelovers Nagykóstolóktól (Bordói November, Tokaji Március, Kékfrankos Április, Pezsgő Június vagy Olaszrizling Október) eltérően itt jóval csendesebb, szűk körű eseményre lehet majd számítani az elmélyültebb kóstolás érdekében.

Mámorító estek cukrosoknak is
Az ünnepek idején is előkerül az alkohol, de egy kellemes, otthoni vacsorát is jól esik olykor egy kis borral zárni. De vajon mit tehetnek a cukorbetegek?

A Pezsgő és Aszú rendezvényre mostanáig mintegy 11 különböző pincészet tokaji aszúit regisztrálták, kínálatukban akadnak igazi kuriózumok is. További 13 kiállító pedig különféle pezsgőket kóstoltat majd, köztük a magyarok mellett a Louis Roederer francia champagne-át vagy a Codorníú spanyol caváját. Akik ezeknél is különlegesebb italokra kíváncsiak, azok a portói erősített borokban és a tokaji borkülönlegességekben lelhetik örömüket, mint amilyen a késői szüret, a szamorodni vagy az eszencia.

Pezsgő és Aszú kóstoló és vásár 2016. december 10-én 15.00-től 21.00-ig látogathatjátok a Corinthia Hotel Budapestben.

 

 

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:



Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!