Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. március 12. 11:00 | László Márta

Tovább szánt a séfek séfe a hazaiból

100% hazai címmel hétköznap esténként új műsorral jelentkezik a LiChi TV. A gasztroprodukciót a Séfek Séfe döntőse, Szendrei Bence vezeti majd. A fiatal szakács a kitűnő hazai alapanyagok bemutatása mellett számos konyhai praktikával várja a nézőket, hogy a főzés mindenkinek a felhőtlen kikapcsolódássá válhasson.

A legtöbb séf a finom fogások egyik titkának a jó minőségű alapanyagokat tartja. Ehhez azonban nem kell külföldre menni, nálunk is számos termelő gondoskodik arról, hogy kiváló zöldségek, gyümölcsök, húsok álljanak a gasztronómia szerelmeseinek szolgálatába. A LiChi TV új, saját gyártású műsora, a 100% hazai ezeket az alapanyagokat mutatja be, és arra is ötleteket kap a néző a műsor házigazdájától, Szendrei Bencétől, hogy hogyan tud változatos, egészséges ételeket készíteni a hozzávalókból.

Szendrei Bence séf, Kép: TV2

Szendrei Bence séf, Kép: TV2

– Nagyon boldog vagyok, hogy saját műsort forgathatok, és a szenvedélyemnek, a gasztronómiának élhetek. Magam is őstermelő vagyok, a műsorral az a célom, hogy bemutassam a nézőknek, a kiváló minőségű alapanyagokat nem kell mindig külföldön keresni, hiszen hazánkban is hihetetlen jó alapanyagok vannak.

Anyukám már megmondta…
Ha valaki idén a legjobb vidéki éttermeket szeretné mind meglátogatni, bizony be kell járnia az egész országot. Ezeket a helyeket ajánljuk, ha felcsapunk gasztroturistának idehaza. Jó kis túra lesz! Az ország legmagasabb minőségű pizzája, 25 éve stabilan működő étterem, finom rántott hús, vagy modern paraszti gourmet – következzenek a vidék legjobb éttermei a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint!

Küldetésemnek tekintem támogatni a magyar termelőket, és felszólalni mellettük – árulta el Szendrei Bence, aki a Séfek Séfe versenyében Wolf András csapatában egészen a döntőig jutott.

– A 100% hazai-ban természetesen az alapanyagok sokrétű felhasználásán van a hangsúly. Gyorsan és egyszerűen tudunk elkészíteni változatos, színes, egészséges ételeket. Rengeteg hasznos otthoni praktikával készülök a nézőknek. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy megértsük mit-miért csinálunk a konyhában, mint bemagolni egy-egy receptet, hiszen akkor öröm a főzés, ha szabadon szárnyal a fantáziánk. Ehhez pedig minden biztos alapot igyekszem megadni a műsor alatt – tette hozzá az ifjú tehetség. A műsort március 12-étől hétköznaponként 20:10-től vetíti a LiChi TV.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!