Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2018. január 05. 18:00 | László Márta

Rengeteg málna van az Ország Sörében

Egy málnás búzasör, a Békésszentandráson működő Szent András Sörfőzde terméke lett idén az Ország Söre a fogyasztók szavazatai alapján. A közönségdíjat egy budapesti kisüzem nyerte el. A Beerselection sörszaküzlet és a Beerporn.hu idén is közös versenyt szervezett, amelyben a magyar kisüzemi sörfőzdék főzetei indultak az Ország Söre cím elnyeréséért.

Idén összesen nyolc kisüzemi főzde söreire szavazott több ezer fogyasztó.

Sörös melegszendvics
Fárasztó napok után van, hogy nem is vágyunk másra, csak egy kényeztető melegszendvicsre. Gondoltál már arra, hogy sört is használj hozzá?

Miután a szervezők felkeresték az ország legjobb kisüzemi sörfőzdéit, amelyek közül 26-an neveztek a megmérettetésre. Arra kérték a szervezők a társaságokat, hogy nevezzék meg azt a maximum három sört, és azt a főzdét, amelyek szerintük megérdemelnék az Ország Söre címet. Ily módon ebben az évben a főzdék maguk közül választották ki azt a nyolc sörkészítőt, amelyekre a közönség szavazhatott.

A kampány célja idén is az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi kisüzemi sörökre. A szavazatok magas száma azt mutatja, hogy egyre szélesebb kör érdeklődik a különleges minőségű, Magyarországon készülő kisüzemi sörök iránt.

Málnás búzasör, Kép: szentandrassorfozde hu

Málnás búzasör, Kép: szentandrassorfozde hu

Az Ország Söre címet 2017-ben a Szent András Sörfőzde Málnás Búza söre nyerte, amelyben 30% valódi málna adja a kirobbanó gyümölcsösséget, az izgalmas malátaösszetétel és a hallertau perle és magnum komlók pedig a testért és a fűszerességért felelnek.

Sörszaküzlet, Kép: beerselection

Sörszaküzlet, Kép: beerselection

Az Ország Sörére leadott voksokkal párhuzamosan a fogyasztók bármelyik, a megmérettetésre jelentkező sörfőzdére leadhatták a szavazatukat, amelyet arra érdemesnek találtak, hogy a közönségdíjat nyerje el. Ebben az évben a Maglódi úti Főzdeparkban működő Mad Scientist a márciusi „Év Sörfőzdéje” díj mellé az Ország Söre közönségdíját is bezsebelte.

Részletes sörfogyasztási kérdőívet is kitölthettek a szavazók, hogy monitorozhassák a hazai sörpiacot, a főzdéket, vendéglátóhelyeket. A felmérés eredményeit a szervezők részletes összefoglalóban hozzák majd nyilvánosságra, a fogyasztók által adott válaszokból kirajzolódó trendekről pedig nyomtatott kiadvány is megjelenik most, januárban.

Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!